Ankara'nın Etimesgut İlçesi  Eryaman Mahallesi'nde ikamet eden halk ozanı ve şair Ayten Gülçınar (58) ile  nişanlısı Halil B, önceki gün evlerinden çıktıkları sırada silahlı saldırıya  uğradı.

Vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Gülçınar, tüm  müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ağır yaralanan nişanlısı Halil B. yoğun  bakımda tedavi altına alındı.

Olay ilgili soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro  Amirliği ekipleri, saldırganın, Halil B.'nin oğlu Hüseyin B. olduğunu belirledi.  Şüphelinin aracını Keçiören'de terk edilmiş olarak bulan polis ekipleri, Hüseyin  B.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

BİR YILDIR TEHDİT EDİYORMUŞ

Hüseyin B'nin, miras yüzünden uzun süredir nişanlı çifti tehdit  ettiği, bu nedenle mahkemeden çağrı üzerine koruma kararı çıkartıldığı ancak olay  günü Gülçınar veya Halil B.'nin polis koruması talebinde bulunmadığı öğrenildi.

Ayten Gülçınar'ın oğlu Fahrettin Gencer, AA muhabirine olayla ilgili  yaptığı açıklamada, annesinin Halil B. ile evlenmesine, mirasın bölüneceği  gerekçesiyle oğlu Hüseyin B. ve diğer çocuklarının karşı çıktığını, bir yıldır  annesinin yanı sıra kendisinin de Hüseyin B. tarafından tehdit edildiğini ileri  sürdü.

Gencer, tehditlere rağmen Hüseyin B'nin, herhangi bir işlem yapılmadan  serbest bırakıldığını, tehditlerin devam ettiğini savundu.

Gencer, Halil B'nin miras konusunda çocuklarına herhangi bir zorluk  çıkarmadığını, buna rağmen kardeşler arasındaki kavga nedeniyle annesi ve  nişanlısının hedef alındığını iddia etti.

UNESCO DAVET ETMİŞ

Annesinin Türkiye'deki 4 kadın halk ozanından biri olduğunu söyleyen  Gencer, çok sayıda şiir kitabı da bulunan Gülçınar'ın aşıklık ve ozanlık  geleneğini sürdürmeye çalıştığını anlattı. Gencer, Gülçınar'ın UNESCO tarafından Türkiye'yi temsilen Paris'e  davet edildiğini söyledi.