Mersin’in Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki ormanları korumak üzere 'çamkese böceği' zararlısıyla mücadele başlattı.
‘ORMAN YANGINLARINA GÖRE 5 KAT DAHA ZARARLI’

Orman yangınlarına göre 5 kat daha zararlı olan 'çamkese böceği'ne karşı, ormanları kurtarmak üzere yürütülen mücadelede, Silifke Belediyesi özel bir ekip oluşturdu. 10 kişiden oluşan bu ekip ellerinde bulunan sırıkların ucuna takılmış aparatlarla çamlarda bulunan kese içerisindeki böcek dolu torbaları kesiyor. Kesilen dallar alınan önlemler dâhilinde yakılarak imha ediliyor.
Silifke Belediyesi Garaj Amiri Mustafa Güler, ‘Çamkese böcekleri tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de etkisini gösteriyor. Birçok ağaç bu böcekler yüzünden kurumak üzere. Çam ormanlarımızın ve özellikle yeniden ağaçlandırılmış genç ormanlarımızın bu böcekler yüzünden yok olmasına göz yumamayız. Silifke Belediyesi olarak özellikle şehir merkezimizde bulunan Çamlık Mesire alanımızda bu mücadele çalışmasına başladık. Bu mesire alanı halkımızın hem piknik yaptığı hem de oturup çayını rahatça yudumladığı nezih bir mekân. İlçemiz sınırları içerisinde bu mücadele çalışmalarını sık sık sürdürerek, ormanlarımızı en iyi şekilde koruyacağız. Ayrıca çam kese böceği ile mücadele etmemiz ekolojik dengenin korunması adına kaçınılmaz bir durum." dedi.