Mersin’in Silifke ilçesinde, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 96. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

Silifke Anıt meydanında başlayan kutlama programında, çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra Silifke Şehir Stadı'na geçildi. Stattan başlayarak Atatürk Caddesi boyunca Anıt meydanına kadar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 'Birlik ve Huzur İçin El Ele Yürüyüşü' Silifke protokol üyelerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve halkın katılımıyla yürüyüş korteji yapıldı. Gençler dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarken, Silifke Lisesi bando takımı da marşlar çaldı. Coşkulu yürüyüşü evlerinin pencerelerinden izleyen vatandaşlar da alkışlayarak 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.

Göksu Oteli yanında yeni festival alanında yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptığı konuşmada, "Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı anın 96. yıldönümü. Türkiye’nin her yerinde oluğu gibi Silifke’mizde de büyük bir coşkuyla Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Sabah Silifke Şehir stadında buluştuk, halkımızın katılımıyla Atatürk Caddesine bir renk katıldı. Tüm Silifkeliler hep beraber huzur için, aydınlık yarınlar için, birlik ve beraberlik için, yan yana geldik, omuz omuza verdik, gönül gönüle cadde de yürüdük. Öncelikle bu alanı dolduran bütün Silifkelilerin ve aziz milletimizin bayramı kutlu olsun diliyorum. Atalarımız bu toprakları bizlere bu vatanı bırakmak için seve seve can verdiler ve kanlarıyla bu Anadolu’yu suladılar. Bizlere vatan yaptılar, biz onların evlatları da bugün bize vatan yaptıkları topraklarda yaşarken, her karışında onların kanının suladığı toprakları görmeli ve onlardan aldığımız ilhamla çok çalışmalıyız. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna can vermiş atalarımızı şükranla ve minnetle anıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili öğrenciler şiirler okundu. İlçe genelinde 'Atatürk ve Gençlik' konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. 19 Mayıs Kaymakamlık Turnuvalarında derece alan ortaöğretim, ortaokullar ve kurumların dereceye giren takımlarına kupa ve madalyaları verildi.

Törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Emniyet Müdürü İsmail, Kavaklı, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Nurettin Kaynar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, dernek ve oda temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.