Mersin'in Silifke ilçesindeki Merkez Alâeddin Camii'nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programında şehitler dua ile anıldı, sabah namazına gelen vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

18 Mart günü sabah namazında şehitler için eller duaya açıldı, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okundu, tekbirler ve salat’ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edildi. Daha sonra Türk Kızılayı Silifke Şubesi Mükerrem Toker, aşevinde hazırlanan çorbaları sabah namazı çıkışında namaza gelen vatandaşlara ikram etti.

18 Mart Çanakkale ruhunu anlayabilmek için sabah namazından sonra şehitlere dua ettiklerini belirten Silifke Müftüsü Emin Yüksel, şunları söyledi: "Merkez Alâeddin Camii’nde sabah namazında düzenlenen program ile 100. yılında Çanakkale şehitlerimiz için dualar ettik. Namaz çıkışında da namaza gelen vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her cuma Silifke’de farklı bir camide sabah namazından sonra cemaatle sabah çorbaları ikram edeceğiz."

Sabah namazı için camiye gelen vatandaşlar ise yapılan bu hizmeti yerinde ve olumlu gördüklerini belirterek, "18 Mart Çanakkale şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, saygıyla, duayla andık. Namaz çıkışında da sabah çorbası içtik. Hizmet edenlere, bu hizmete vesile olanlara örnek davranış sergiledikleri için teşekkür ediyoruz." dedi.

Silifke Müftüsü Emin Yüksel, Silifke Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren, Silifke Kızılay Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar organizasyonda bir araya geldi.