Şişli Belediyesi, Ramazan çadırının yanında bu yıl da sokak iftarları yaptırarak mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturacak.

‘Şişli Belediyesi Ramazan’ı sokak iftarlarıyla karşılıyor’ temasıyla başlatılan çalışmada Ramazan ayı boyunca yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Şişli Belediyesi, Mecidiyeköy Meydanı ve Şişli Camii yayında kurulacak iki ayrı Ramazan çadırında iftar hizmeti verileceğini duyurdu. İftar masrafları için de hayırsever vatandaşlar ve iş adamlarından destek alınacak.
Çadırlara ek olarak Şişli’de gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik de çalışmalar planlandı. Her akşam belediye ekipleri bu mahallelerde ve okul yurtlarında erzak dağıtımı yapacak. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca 15 bin kişiye erzak dağıtılması yapılması planlanıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak vatandaşları bir araya getirmeyi de düşünen belediye, bu amaçla sokak iftarları organize ederek vatandaşlar arasında dayanışmayı artırmayı hedefliyor. Şişli’deki mahallelerde oturan yaklaşık bin kişiyi hedefleyen organizasyonda, mahalle sakinlerinin komşularıyla bir araya gelmesi sağlanacak. Sokak iftarlarında Karagöz, Hacivat, hokkabaz sahne alarak semt sakinlerine hoşça vakit geçirtecek.

Sokak iftarlarının düzenleneceği mahalleler ve tarihleri şöyle belirlendi:

20 Haziran Cumartesi: Paşa Mahallesi, Kahramanbey Sokak ile İzzetpaşa Mahallesi Vefa Poyraz Sokak.

27 Haziran Cumartesi: Mecidiyeköy Mahallesi, Şahinler Sokak ile Gülbağ Mahallesi Kumru Sokak.

2 Temmuz Perşembe: Kuştepe Mahallesi, Pazar yeri.

4 Temmuz Cumartesi: Yayla Mahallesi, Cinderesi, Pazar Sokak ile Mahmut ŞevketPaşa Mahallesi Hafik Caddesi.

8 Temmuz Çarşamba: Halide Edip Mahallesi, Melikşah Sokak 2. Kısım

11 Temmuz Cumartesi: Mahmut ŞevketPaşa Mahallesi, Fuat Soylu İlköğretim Okulu Bahçesi