19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta coşkuyla kutlandı. Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliklerde sportif gösteriler ilgiyle izlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilk olarak Gençlik yürüyüşü ile başladı. Askeri bando eşliğinde Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Salim Kılıç ve il protokolü ile Sivas’ta faaliyet gösteren sporcuların katıldığı yürüyüş, 4 Eylül stadyumu önünden başlayarak Kent Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş sırasında öğrenciler Türk bayraklarını sallayarak çeşitli marşlar seslendirdi.

Protokol üyeleri ve sporcular buradan çelenk koyma programına geçti. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç’ın çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Cumhuriyet Üniversitesi Kutlamalar Müze bahçesinde devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde faaliyet gösteren sporcuların gösterisi ilgiyle izlendi. Halk oyunları Wus-hu, Aikido ve Bilek güreş gösterileri sonrası jimnastik gösterileri yer verildi. 

CHP VE ADD’DEN ALTERNATİF TÖREN

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de alternatif bir çelenk sunma töreni düzenledi. CHP ve ADD üyeleri öğle saatlerinde Kent Meydanında toplanarak Atatürk anıtı önüne geçti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel ve ADD Şube Başkanı Halis Özdemir’in anıta çelenk sunmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

Program sonrası grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları Başkanı Orhan Yeniköy, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde bugünleri görerek ülkeyi gençliğe emanet ettiğini belirterek, “Ülkemizin bütün kaleleri işgal altındadır, iktidar sahipleri kendi şahsi menfaatleri için istikbalimizi ve cumhuriyetimizi yok etmektedir.” görüşünü savundu.