Sivas’ta bir grup hayvansever, kış şartlarında sokak hayvanlarının sığınabileceği kulübeler yaparak herkese örnek oluyor. Sivas şartlarına uygun yalıtımlı kulübeler üreten gönüllüler, köpeklerin soğuktan korunmaları ve hayata tutunmaları için çaba sarf ediyor.

Sivas’ta gönüllü olarak bir araya gelen hayvanseverler, sosyal medya aracılığı ile de faaliyetlerini duyurmaya çalışıyor. Hayvan severler Derneği kurma çalışmalarını sürdüren gönüllüler, topladıkları sunta ve battaniyeleri kullanarak, Sivas şartlarına uygun yalıtımlı kulübe yapıyor. Yaptıkları kulübeleri, baktıkları sokak hayvanlarının yaşadığı belirli yerlere bırakan gönüllüler, soğuk havada hayvanların hayata tutunmaları için çalışıyor.

Hayvanseverlerden Nazlı Ayşe Büyükyazı, kışın sokak hayvanları için neler yapabilecekleri yönünde düşündüklerini ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek çalışmaya başladıklarını söyledi. Erasmus AB projesi kapsamında Sivas Lisesi öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin de kendilerine katkı sağladığını anlatan Büyükyazı, barınak ziyaretleri yaptıklarını aynı zamanda belli bölgelerde baktıkları sokak hayvanları için korunaklı kulübeler yaparak onları soğuktan korumayı amaçladıklarını ifade etti.

Sivas halkının da sokak hayvanları için duyarlı olmalarını isteyen Nazlı Büyüknazlı, “İnsanlar bile insana değer vermezken, birbirimize örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Televizyonda izliyoruz, Samsun’da ki domuz olayı, insanlar biraz daha insancıl olmalı ve empati yapmalı. En azından soğuk havada nefes alamıyorken bu şartlarda ne kadar zor yaşama tutunmaya çalıştıklarını birazcık olsun düşünsünler istiyorum.” şeklinde konuştu.

Nazlı Ayşe Büyükyazı, Sivas Hayvan Severler Derneği adıyla dernekleşme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, sosyal medyada ‘Sihasev’ adıyla bir araya geldiklerini ifade etti.