Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları bir yıl önce Manisa Soma'da hayatı kaybeden 301 madenciyi andı.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şube Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'nda Soma'da hayatını kaybeden madenciler adına anma etkinliği düzenledi. ADD'nin madencileri anma etkinliğine Eğitim İş Manavgat Şube Başkanı Ramazan Yılmaz, DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Milli İttifak Antalya milletvekili adayı Yılmaz Derin, BTP İlçe Başkanı Ahmet Yitmez, Alevi Kültür Dernekleri(AKD) Manavgat Şube Başkanı Salman Köse, Vatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Nalan Lud ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Anma etkinliğinde konuşma yapan ADD Manavgat Şube Başkanı Burak Şen, Soma'da bir yıl önce ihmale bağlı 301 yüreğin yandığını, acısının da halen yüreklerde olduğunu söyledi. Soma'da Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin hayatını kaybetmelerinde siyasi iktidar olmak üzere birçok kurumun kusuru olduğunu belirten Şen, alın teri ve helal rızkın sembolü olan Soma ve Ermenek maden şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Soma'da maden kazasını sağ kurtulan bir maden işçisinin ambulansa konarken sedye üzerindeki beyaz örtü kirlenmesin sözlerinin alın teriyle çalışanların 'devlet malına gösterdiği hassasiyetle' milletin gönlünde taht kurduğunu belirten Şen, "Soma'da yüreklerimiz yandı. 301 madencimiz ihmal kurbanı oldu. Soma'yı hiç zaman unutmadık, unutmayacağız. Biz de Orhan Veli'nin dediği gibi 'Yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası' diyoruz. Alın teri, el emeği ve helal rızkları peşinde koşarken Soma'da Ermenek'te hayatlarını kaybeden madencilerimizi saygın, minnet ve rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Eğitim İş Manavgat Şube Başkanı Ramazan Yılmaz da yaptığı konuşmada, Soma'da resmi rakamlara göre 301 madencinin ihmal kurbanı olarak katledildiğini söyledi. Bazılarının ihmali kaderleriymiş deyip geçiştirmeye çalıştığını belirten Yılmaz, Soma'da Ermenek'te maden çalışanlarını ihmal ve çalışma şartlarının iyileştirilmemesine bağlı hayatlarını kaybettiğini, bunun sorumlusunun da siyasi iktidar olduğunu kaydetti.