Bursa Osmangazi Belediyesi, hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu’nu (Pugedon) hizmete soktu.

Belediye, Pugedon adı verilen otomatik yemliklerin ilkini Merinos Parkı’nda hizmete soktu. Güneş enerjisi ile çalışan Pugedonlar, ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine teneke kola kutusu, pet şişe, soda şişesi, meyve suyu kartonu, şampuan şişesi ve deterjan bidonları gibi atıkların atılması karşılığında, alt bölmede yer alan haznelerden bir tanesine mama döküyor. Ön yüzdeki diğer göze ise şişelerde kalan su döküldüğünde alttaki diğer hazne su ile doluyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin farklı noktalarında 12 adet Pugedon’u hizmete sokacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Pugedonlara her atılan pet şişe karşılığında alt bölümde bulunan kaba Osmangazi Belediyesi tarafından temin edilen kuru mamalar dökülecek. Böylelikle sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpekler yiyecek bulmak için etraftaki çöpleri karıştırmadan pugedonlardaki mamalar ile karınlarını doyuracak. Sokak hayvanları hangi bölgelerde yoğun ise o noktalara pugedonları yerleştireceğiz. Hem çevre açısından hem de sahipsiz hayvanların aç kalmamaları açısından önemli bir uygulama.”

Pugedona ilk pet şişeyi atarak çalıştıran Dündar, çevredeki çocuklara da pugedonların nasıl çalıştığı konusunda bilgi verdi, geri dönüşüm atıklarını pugedonlara atmalarını istedi.