Kapıçam'da bulunan Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kapıçam'da bulunan Geçici Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarının daha rahat ve huzurlu yaşayabilmeleri için aşağıda belirtilen çalışmaların yapıldığını belirttiler.

Konu ile ilgili olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Geçici Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan 18 m² alan büyüklüğündeki soğuk oda deposu yaptırılarak, sokak hayvanlarımız için toplanan yemeklerin daha uzun süre bozulmadan kalması sağlanmıştır.

Barınağımızda bulunan tekli köpek kafeslerinin içerisine karonit döşemesi yapılarak kolay temizlenebilmesi ve hijyenik olması sağlanılmıştır. Ayrıca kafeslerin ön kısımlarının üzerleri de saçla kapatılarak gezinti alanlarının yağmurdan ıslanılmasının önüne geçilmiştir.

Rehabilitasyon Merkezimizde su ile daha rahat temizlik yapılabilmesi için su deposunun yanına hidrofor taktırılıpkafeslerimiztazyikli su ile dezenfekte edilerek temiz ve hijyenik olması sağlanmıştır.