Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, her canlının yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Seyhan ilçesine bağlı Bahçeşehir Mahallesinde sokak hayvanlarına yönelik zehirleme olayına tepkiler devam ediyor. Kimliği belirsiz kişilerin zehirlemesi sonucu 3 köpeğin telef olduğu parkta basın toplantısı düzenlendi. Hayvan severlerin katıldığı programda konuşan Fatih Karayandı, sokak hayvanları sorunlarına ciddi olarak eğildiklerini belirtti. Problemin insancıl yöntemlerle çözülmesi ve sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı gösterilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Karayandı “Böyle vahşi bir saldırıya karşı toplum olarak hassasiyet gösterilmeli.” dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik saldırıyı kınadıklarını belirten Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım da “Ağzı dili olmayan zavallı hayvanlarımızı zehirleyerek öldüren canilerin ortaya çıkarılması için çabalarımız devam edecektir. Bu vahşeti yapanların insan olması mümkün değil.” diye konuştu.

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına konuşan Ali Mert Karakılçık ise vahşeti şiddetle kınadıklarını vurguladı. Karakılçık, 5199 Sayılı Yasa ile yaşam hakları güvence altına sokak hayvanlarına yapılan saldırının faillerinin bulunması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.