Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ülkede özgürce yaşamayı 'Çanakkale geçilmez' diyerek canlarını ortaya koyan vatan evlatlarına borçlu olduklarını söyledi.

18 Mart Çanakale Zaferi'nin 100. yılı ile ilgili açıklama yapan Sözen, "Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını yaşamanın heyecanı ve aynı zamanda da kutsal değerlerimizi, vatanımızı korumak için canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin anma günü olan şehitler gününü bir kez daha anlamanın onurunu yaşıyoruz." dedi. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştiren kahramanlık destanı olduğunu belirten Sözen, bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Mehmetçiğin tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini tüm dünyaya kabul ettirdiğini kaydetti.

Sözen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok onurlu zaferin, askerlerine 'Taarruzu değil, ölmeyi' emreden ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın topyekün Türk milletinin zaferi. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin taktik ve dehanın zaferidir. Şehit ve gazilerin sağladığı bu bağımsız ve özgür hayatı ancak gelecek nesillere de aynı duyguları aşılayarak devam ettirebiliriz. Bu vatan üzerinde özgürce, huzur içinde yaşayabiliyorsak bunun şehitlerimizin sayesinde olduğunun bilincini taşıyor ve hiçbir zaman unutmuyoruz. Manavgat Belediyesi olarak, bu bilinci küçüklerimize, gençlerimize aşılamak amacıyla her türlü girişimde bulunuyoruz. Millet olarak bizi biz yapan değerlere, birliğimize bütünlüğümüze, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Manavgat, kardeşliğin, barışın, dayanışmanın yaşandığı örnek bir bölgedir ve her zaman da öyle kalacaktır."