Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından 'Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması' düzenleniyor. Yarışmasının ilk aşaması olan Marmara Bölge Elemeleri 2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak yapılacak. Kocaeli Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Marmara Bölgesi elemelerinde Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 9 baro yarışacak.

Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk aşamasında, yedi coğrafi bölgedeki baronun kendi aralarında belirledikleri ev sahibi baroların illerinde, 47 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar, aynı olay metni üzerinden yarışacak, çekecekleri kura sonucuna göre iddia veya savunma yapacak olan takımlara, yargıç masasına oturan jüri üyeleri puan verecek.
Eş zamanlı yapılacak yarışmanın ilk gününde yarı finale kalan takımlar belirlenirken, ikinci gün, bölge birincileri tespit edilecek. Bölgelerde birinci olan takımlar, 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile ilk üç dereceye girme mücadelesi verecek.

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, "Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacaktır." dedi.