Avrupa’nın en önemli merkezlerinden birisi olan ve aynı zamanda İsveç’in başkenti Stockholm için gezi kararı verdiyseniz, gezi öncesinde önerilere göz atmanız yararlı olacaktır. Böylece Stockholm için daha iyi hazırlıklar yaparak, burada geçireceğiniz zamanı çok daha etkili bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

için ilk olarak söylenecek şey şehrin diğer Avrupa şehirlerine göre biraz daha pahalı olmasıdır. Her ne kadar para birimi düşük bir değere sahip olsa da bu durum şehrin ucuz olmasını sağlamadığı gibi fiyatlar ciddi oranlarda yüksektir. Bu nedenle şehirdeki ihtiyaçlarınız konusunda biraz daha bütçe ayırmanız yararlı olacaktır. Özelikle kalacak yer gibi temel ihtiyaçlarınız için önceden rezervasyonlar ile birlikte ne kadar ödeme yapacağınızı kabataslak çıkarmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Stockholm’de En İdeal Zaman Hangi Aylar?

Stockholm’e ilk defa gidecek kişiler, zamana dikkat etmediği takdirde pek gezme şansı olmayacaktır. Özelikle soğuğa alışkın değilseniz mutlaka gezilerinizi Mayıs ve Eylül ayları arasında düzenlemeniz gerekir. Böylece kış aylarının soğuğundan kurtularak, daha ılıman bir zamanda Stockholm’ü tanıyabilirsiniz. Bu konu Stockholm için oldukça önemli zira kış aylarında dereceler - 20’ye kadar düşüyor.

Konaklamada İdeal Yerler Hangi Bölgede?

Şehirde pek çok küçük adalar bulunduğu gibi romantik bir tatil ya da ikinci bahar için ideal bir gezinti yeri olabilecek Stockholm’de konaklama konusunda fazlasıyla seçenek mevcut. Fakat uygun bir yer arıyorsanız bu konuda seçenekler giderek azalıyor ve bu nedenle de önceden yer ayırtmak yararlı olacaktır. Bölgede konaklamak için en çok tercih eden bölgeler, Gamlastan ve Södermalm. Bu açıdan bu bölgelerdeki otelleri araştırabilirsiniz. Stockholm’de nerede kalınır sorunuza cevap için .

Ulaşımda Alternatifler Ve Ücretler Neler?

Stockholm’de kaldığınız süre boyunca şehrin hemen hemen tüm noktalarına giden treni tercih etmeniz ekonomik bir seçenek olacaktır. Üstelik bu seçenek havaalanı ile şehir merkezi arasını dahi 20 dakikaya indirmiş durumdadır. Bu bakımdan taksi yerine tren seçeneği ekonomik olacaktır. Taksi trene kadar daha pahalı olsa da şehirdeki ulaşım ücretleri oldukça yüksek. Bu nedenle ulaşım için de ayrı bir planlama şart.

Gezmek İçin Götgatan Yeterli

 Şehrin atan kalbi Götgatan. Bol bol kahve içebileceğiniz, hediyelik eşyalar alabileceğiniz ya da Stockholm’e özel tatlar deneyebileceğiniz bu cadde tüm gün gezseniz bile kolay kolay sindiremeyeceğiniz büyüklükte. Bu bakımdan gezmeyi seven kişiler için bu caddenin mutlaka görülmesi gerekiyor. Kültür ve sanat tarihi açısından çok önemli merkezlere sahip olan Stockholm, bu açıdan sanata ilgi duyan kişiler için de ideal. Bu bölgeleri gezerek Avrupa tarihinin o eşsiz ve etkileyici dokusunu hissedebilirsiniz.