Suriye’den Batman’a gelen 5 kişilik aile kalacak evleri olmadığı için, 4 gündür sokak ortasında ateş yakarak sabahlıyor. Suriye uyruklu Talat Usman karısı ve 3 küçük çoğuyla beraber Batman Bahçelievler Mahallesi’nde bir duvar kenarında serdikleri bez parçalarını kendilerine sararak uyuyor. Sokak ortasında ateş yakarak ısınmaya çalışan anne baba ve 3 küçük çocuğun durumu görenlerin yüreğini burktu.

Türkçe bilmeyen baba Talat Usman, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine Arapça olarak yaptığı açıklamada, kalacak evleri olmadığından dolayı 4 gündür dışarıda sabahladığını söyledi.

Batman’a yaklaşık 1 ay önce geldiğini ve zor günler geçirdiğini anlatan Usman, "Ben ailemle beraber zorlu bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Üç çocuğum var ve bunların yaşları çok küçük. Türkiye’ye geldik ve sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum." dedi.

"HAVA ÇOK SOĞUK VE ÜŞÜYORUZ"

Havanın çok soğuk olduğunu ve üşüdüklerini belirten Usman, kendilerine bir el uzatılması çağrısında bulundu. Çevredeki vatandaşların kendilerine yemek verdiğini dile getiren Usman, şunları söyledi: "Hava gerçekten çok soğuk ve üşüyoruz. Bizim sesimize kimse kulak vermedi. Belediyeye gittik bizi kovdular. Başka gidecek kimsemiz yok. Aile olarak perişan haldeyiz. Çocuklarım hasta kendime değil onlara ve eşime acıyorum. Bu durum daha ne kadar devam eder bilmiyorum."

Vatandaşlardan Mahsum Şen ise Suriyeli aileye çalıştığı lokantadan yemek vererek, ailenin kalabileceği bir yer ayarlamaya çalıştığını kaydetti. Yoldan geçerken ailenin durumunu fark ettiğini belirten Şen, "Ben birkaç yere bakıp bu ailenin kalabileceği bir yer ayarlarım. Durumları benim oldukça içimi yaktı. Üç çocuğun durumu insanın yüreğini yakıyor. Bu insanların bu şekilde kalması bizi rahatsız ediyor." diye konuştu.