Suriye'nin Halep kentine düzenlenen varil bombalı saldırıda ağır yaralanan 4 yaşındaki Suriyeli çocuk, 17 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Rejim güçlerinin hava saldırısı en çok çocukları vuruyor. Son bir yıldır özellikle Halep şehrine atılan varil bombaları nedeniyle çoğunluğu çocuk binlerce kişi kaybetti. Yaralı kurtulanların bazısı ise Türkiye'de tedavi altına alındı. Zor şartlarda sınır bölgelerine yakın illerdeki hastanelere getirilen yaralılar, Türk doktorlarının elinde adeta şifa buldu.

Suriyeli Hanne Sülaybi de varil bombalı saldırıda şans eseri kurtulan çocuklardan sadece biri. Evlerine isabet eden bomba sonucu enkaz altında kalan Suriyeli çocuk, babası Ahmet Sülaybi tarafından ağır yaralı olarak Kilis'e getirildi.

Başından ağır yaralan Sülaybi, Kilis Devlet Hastanesinde yaşama tutundu. Sağlığına kavuşan Sülaybi, 17 gün süren tedavi sürecinin ardından taburcu edildi. Bir gözünü kaybeden Sülaybi, her şeye rağmen hayatta kalmanın sevincini yaşıyor.

Baba Sülaybi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, varil bombalarının Halep'i tanınmaz hale getirdiğini söyledi.

Saldırıda evlerinin yıkıldığını anlatan Sülaybi, şöyle konuştu:

"Dört yaşındaki kızım enkaz altında kaldı. Başından ağır yaralanmış ve kendinde değildi. Feryat ederek sokağa çıktım. O anda orada bulunan ambulansla çocuğumu Türkiye'ye götürmeye karar verdim. Durumu çok kötüydü. Yaklaşık bir saat süren yolculuk bir ömür gibi geçti. Sonunda Kilis'teki hastaneye ulaşmıştık. Allah Türk doktorlarından razı olsun. Hemen müdahale ettiler. Kızım 17 gün süren mücadelenin ardından sağlığına kavuştu."

Sülaybi, kızını hayata bağlayan doktorlara teşekkür etti.

Kızının ayağındaki yaralardan dolayı yürüyemediğini anlatan Sülaybi, bundan sonraki kontrollerine ise Kahramanmaraş'ta devam edeceklerini kaydetti.

Türk halkının hakkını hiçbir zaman ödemeyeceklerini ifade eden Sülaybi, "Türkiye olmasaydı çok daha perişan olurduk. Binlerce Suriyeli Türkiye'de tedavi gördü. Bunlardan biri de kızım. Dört yaşındaki kızım Türkiye sayesinde kurtuldu. Ne kadar dua etsek azdır" diye konuştu.