Derneğin başkanı Hasibe Turan ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da şapka örerek destek verdiği, "İlmek ilmek sevgimizi dokuduk projesi" kapsamında Kahramanmaraş'a geldi.
Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü UNICEF-AFAD İlkokulu Okulunu ziyaret eden heyet, İstanbul'dan getirdikleri şapka ve bere takımlarını öğrencilere hediye etti. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer ve Turan, çocuklara atkı ve berelerini teslim etti, onlarla sohbet etti. 

Suriyeli öğrencilerin okuduğu "Teşekkür Türkiye" adlı şarkı ise dinleyenleri duygulandırdı. 

Daha sonra yaklaşık 18 bin kişinin barındığı çadır kente geçen heyet, burada da Suriyeli çocuklara atkı bere takımı dağıttı.

Turan ve beraberindekiler ardından kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli ailelerle görüştü, onlara çeşitli yardımda bulundu.

Dernek başkanı Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her bir berenin bir kişi tarafından ilmek ilmek sevgiyle örüldüğünü söyledi.

Proje kapsamında yaklaşık 10 bin gönüllüye ulaştıklarını anlatan Turan, kampanyaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da destek verdiğini belirtti.

Turan, şu anda ikinci 10 bin atkı ve bere için çalışmalara başladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

HABER FOTOĞRAFLARI

"Gönüllü kadınlar, Beyoğlu'ndaki mahalle temsilcilerinin gayretleriyle atkı ve bere örüyor. Uzun vadede 100 bin çocuğumuza ulaşabilmek için gayret ediyoruz. Suriyeli sığınmacıların acılarını kadın emeğiyle hafifletmeyi amaçlıyoruz. Bu projeyle ayrıca; Türkiye'de ve uluslararası alanda ülkemizdeki sığınmacıların, denizde ve yollarda hayatını kaybeden bu insanların kurtulmalarına sevgimizle bir ilmek atarak katkı sağlamayı hedefliyoruz. Atılan bu ilmekler dünyada barışa vesile olur. Gönüllü kadınlar tarafından atılan ilmekler mağdur insanların acılarına ve yaşama tutunmalarına bir nebze olsun katkı sağlayacaktır."

Güvençer ise Suriyeli sığınmacılara desteklerinden dolayı Turan'a ve gönüllülerine teşekkür etti.

Yardımın, bu kış günü kendilerinin ve çocukların içini ısıttığını dile getiren Güvençer, "İlmek ilmek sevgi dokudular ve onu da bizim yüreklerimize ulaştırdılar. Bu çalışmanın arkasında çok büyük bir emek var. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımefendi de bizlere destek verdi. İnşallah sizin o yüreğinizden çıkan ışık hüzmeleri Kahramanmaraş ve Türkiye'nin dört bir köşesindeki Suriyeli kardeşlerimizin yüreklerini ferahlatacaktır" diye konuştu.

Programa; Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ve eşi Ayşegül Kurtoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Gültekin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya da katıldı.