Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeli aileler, yaşamlarını devletin desteğiyle sürdürüyor.

Suriyeli çocuklar ise savaş ortamından uzakta kendilerine sağlanan imkanlarla geleceğe hazırlanıyor. 

Tabipler odası da kış ayının yaklaşmasıyla çocukların beslenmesine katkı sağlamak için  2 yılda 500 bin lira değerinde özel beslenme maması temin etti. 

Oda başkanı Doç. Dr. Hafize Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık kalitesini ileriye götürmek için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sorunlarının ülkeyi ilgilendirdiğini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olarak Suriyelilerin sağlık sorunlarını yakından takip ediyoruz. Misafirlere geldikleri ilk dönemde kampta gönüllü poliklinik hizmeti verdik. Çocuklara da 30 bin mama yardımında bulunduk. Çadır kentte gözlemlediğimiz sorunları ve çözüm önerilerini rapor halinde ilgililere sunuyoruz."

Suriyeli sığınmacıların problemleriyle ilgilenmeye devam ettiklerini dile getiren Öksüz, kampta kalan ve gelişim sorunu yaşayan çocuklara dağıtılmak üzere 75 bin daha kutu özel beslenme maması temin ettiklerini belirtti.

Öksüz, Suriyeli çocuklara dağıtılan 105 bin kutu mamanın piyasa değerinin ise 500 bin lira civarında olduğunu dile getirdi.

Suriyeli çocukları enfeksiyondan korumak amacıyla girişimde bulunduklarını aktaran Öksüz, "Çadır kentte kalan çocuklara bir yıllık beslenme ürünü dağıttık. Umarım bu çocuklar çadırlarda değil de prefabrik binalarda yaşamlarını sürdürür" şeklinde konuştu.

Sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri yardımların devam edeceğini ifade eden Öksüz, Türk Kızılayına teslim edilen mamaların ihtiyaç sahibi çocukların ailelerine dağıtılacağını sözlerine ekledi.