Yaklaşık 14 ay önce Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçan Meryem (24) ve Muhammet (27) Nami çifti, her şeylerini geride bırakıp Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İğde Mahallesi'ndeki yakınlarının yanına sığındı.

Çift, Türkiye'ye yerleştikten sonra 5 yıldır özlemini çektikleri çocuğa sahip olabilmek için Malatya'daki özel bir hastaneye başvurdu. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan 24 yaşındaki Meryem Nami'nin 30 Ekim'de dünyaya getirdiği bebeklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ismi verildi.

-"İki mutluluğu bir arada yaşadık"

Baba Nami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ekim'de 5 yıldır hayalini kurdukları çocuklarının dünyaya geldiğini, 1 Kasım'da da çok sevdikleri ve kendilerine kucak açan siyasetçilerin tekrar tek başına iktidara gelmesiyle iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi.

Suriye'de çiftçilik yaptığını anlatan Nami, şunları kaydetti:

"Eşimle 5 yıl önce Suriye'de evlendik. Türkiye'ye 14 ay önce geldik. Çocuğumuz olmuyordu. Kendi imkanlarımızla Malatya'da tüp bebek uygulaması ile çocuk sahibi olmaya karar verdik. İkiz bebeğimiz oldu. Oğlumun ismi Recep Tayyip, kızımın ismi Emine oldu. Bizi ülkesine kabul eden ve sahip çıkan Cumhurbaşkanı ile eşine sevgimizi bu şekilde göstermek istedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu çok sevdiklerini vurgulayan Nami, "Müslüman bir insan. Bize çok destek verdi. Biz onları çok sevdik. Diğer ülkeler bizi istemedi, bize onlar sahip çıktı. Seçimi kazanması için hep dua ettik" diye konuştu.