Çadır kentte sorumlu Kaymakam Akkoyun, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, çadır kentteki misafirlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için 3 ayrı market açılacağını ve alışverişin de "gıda kart" uygulamasıyla yapılacağını ifade etti.
Suriyelilere halen 3 öğün sıcak yemek verildiğini anımsatan Akkoyun, market çalışmasının tamamlanmasıyla mültecilerin bundan sonra yemeklerini kendilerinin yapacağını vurguladı.
Marketle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Akkoyun, şunları kaydetti:
"Bu konuyla Türk Kızılayı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca, Dünya Gıda Programı'nın (WFP) uygulamaya koyduğu program kapsamında ailelere alışveriş yapabilmeleri için kartlar dağıtılacak. Böylece kişi başı 80 lira civarında para yüklemesi yapılacak. Bu, ortalama 5 kişilik bir aile için aylık 400 TL yapıyor. Gıda kartlarına yüklenecek miktarın BM tarafından karşılanması halinde çadır kentte 4 milyon TL tasarruf edilecek."
Akkoyun, toplumsal mutabakatı sağlamak adına her bir marketin ayrı firmaya verileceğinin de şartnamede belirtildiğini dile getirdi.
Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşıladığının anlatan Akkoyun, şöyle konuştu:
"Çadır kent sadece bizim değil bir devlet meselesidir. Uluslararası arenada ülkemizin inşallah bu işten başı dik alnı ak bir şekilde çıkması gerekiyor. Hepimiz buna gayret ediyoruz. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Herhangi bir tereddüt olduğu takdirde kapımız sonuna kadar açık ve her türlü konuda da net bir şekilde bilgi vermeye hazırız. Çünkü işleri gizli ve aleni yapmak bizim haddimize değil."