Sinerji Köln İşadamları Derneği (SYNKO) verdiği iftarda Müslüman ve Alman iş dünyası buluştu. Köln Ekonomi Kulübü (WK) Müdürü Christian Kerner SYNKO ile yaptıkları ortak çalışmalara dikkat çekti. Köln Belediye Meclisi Üyesi Alexandra von Wengersky iftarların tanışma ve önyargıların azalması için harika fırsatlar sunduğunu kaydetti. Köln ve çevresindeki işadamları ve meslek eğitim yeri arayan gençlere verdiği başarılı hizmetlerle tanınan Sinerji Köln İşadamları ve Girişimciler Derneği’nin (SYNKO) verdiği iftar adeta Türk-Alman iş dünyası zirvesine dönüştü.

Köln Ekonomi Kulübü (Wirtschaftsclub Köln) Müdürü Christian Kerner ve Köln Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Alexandra von Wengersky'in (CDU) katıldığı programda moderatörlüğü SYNKO yöneticilerinden Ramazan Sevinç yaptı. SYNKO Başkanı Muhammed Ali İncioğlu, iftar programıyla Müslüman ve Alman iş dünyasının buluştuğunu kaydederek, “Bu, iyi bir birlikteliği, birlikte yaşamı üretmektedir. Bu ailede olduğu gibi komşular, meslektaşlar ve girişimciler arasında da gerçekleşiyor, din ve kültürlerin birlikte yaşamına katkı yapıyor.” dedi.

İncioğlu, iş ve meslek yeri temini konusunda SYNKO’nun başarılı çalışmalarına dikkat çekti ve konuşmasını Mevlana’nın “Dünya gözüyle bakan yüzü, gönül gözüyle bakan özü görür” sözüyle bitirdi. SYNKO’nun çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterisinin ardından moderatör Sevinç, kurumun federal düzeyde 3 bin üyesi olan Almanya İş Hayatı Dernekler Federasyonu’na (BUV), Avrupa düzeyinde de UNITEE’ye bağlı olduğunu ve tüm Avrupa’da bağlantı imkanı sunduğunu anlattı. Programı değerlendiren Ekonomi Kulübü (WK) Müdürü Christian Kerner, iftarlara katılmayı sevdiğini ve atmosferi çok huzur verici bulduğunu söyledi.

SYNKO’yu 4-5 yıldır tanıdığını ve birlikte çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kerner, “İstanbul’a birlikte bir gezi gerçekleştirdik. SYNKO’nun göçmen gençlere yönelik meslek eğitim çalışmaları çok değerli, büyük bir ihtiyaca cevap veriyor.” dedi. Kerner iftarların yeni insanlarla tanışma, yeni ortak çalışmalar üretmek için de iyi bir platform olduğunu kaydetti. Köln Belediye Encümeni Alexandra von Wengersky de atmosferin harika olduğunu, ilk kez katıldığı iftarı çok enteresan bulduğunu söyledi. Wengersky, “İftar programları da Alman ve göçmen işadamları ve politikacıların buluştuğu önemli çalışmaların başlatıldığı iyi bir platform olabilir. İftarlarda bu tanışma süreçleri önyargıların azalması için harika fırsatlar sunuyor.” şeklinde konuştu.

GAG çalışanlarından Carola Klems ise, “Samimi söylemem gerekirse, davet edilmekten dolayı çok mutluyum. Atmosfer çok güzel. Sizinle birlikte iftarı beklemeyi ilk kez yapıyorum ve çok ilginç.” dedi. BKP’den Dr. Rüdiger Piorr ise SYNKO ile “Uyum ve Çeşitlilik” adlı projede üç yıldır birlikte çalıştıklarını aktararak, meslek eğitimi çalışmalarının çok değerli olduğunu kaydetti. Steuerberatung Gozez-Krengel’den Jörg Krengel ise ilk kez katıldığı iftarı çok heyecan verici bulduğunu söyledi.

Genç girişimciler Ufuk Aktürk programın değişik branşlardan insanlarla tanışma imkanı sunduğunu vurgularken, Numan Aydemir ise Alman iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmeyi çok önemli bulduğunu bildirdi. TDAB e.V. Başkanı Alp Saraç ise, “Böyle buluşmaların, güzelliklerin paylaşımıyla dünyaya bakış açımızı zenginleştirdiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.