Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM) işbirliğiyle düzenlenen 'Tarihin en hazin hikayesi Çanakkale' programında hüzünlü anlar yaşandı.

Sunucu Asım Yıldırım ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen okudukları şiir ve türkülerle vatandaşları duygulandırdı. Program şehitler için Hazreti Hamza Camiinde şehitler için okunan 1001 hatmin duasının yapılması ile başladı. Daha sonraki etkinlik ise Ayışığı Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa Toroslar Belediye Başkan Vekili Ömer Bilgin, MEKADİM Baskan Vekili Dr. Hasan Sarı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ve çok sayıda izleyici katıldı.

Çanakkale şehitlerinin hatıralarını ve yasadıkları zorlukları şiirlerle anlatan sunucu Asım Yıldırım vatandaşları duygulandırdı. Yıldırım'ın Çanakkale Şehitlerinin son mektuplarını okuduğu sırada izleyicilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Gökmen'de söylediği türkülerle geceye renk kattı. Program sonunda Toroslar Belediye Başkan vekili Ömer Bilgin Asım Yıldırım ve Gökmen'e hediye verdi.