Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu: “2002 yılında 45 ton olan yerli üretimimiz bugün itibariyle 1 milyon 50 tona ulaşmış durumda. Bu da özellikle yerli kaynakların kullanılmasına ve yerli üretime verdiğimiz desteği göstermektedir” dedi.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen dördüncü tarım fuarına katılan ve bir zamanda Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yapan Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Türkiye’nin tarım gerçeğini söyledi. Türkiye yerli tohum üretim konusunda önemli bir yerde diyen Emiralioğlu şu bilgileri verdi: “ Kahramanmaraş tarım fuarının bu sene dördüncüsü yapılıyor. İlk üç fuara Kahramanmaraş’ta ev sahibi olarak katılmıştım. Bugün bu fuara misafir olarak katılıyorum. Bu da benim için ayrı bir duygu Kahramanmaraş’ta 6 yılımız geçti. Gerçekten burası bizim açımızdan çok önemli bir şehir. Şu an bakanlıkta görev yapıyorum ve herkes beni Kahramanmaraşlı olarak biliyor. Yarı Kahramanmaraşlı olmuşuz bundan da büyük gurur duyuyorum. 
ÖNEMLİ BİR ŞEHİR
Kahramanmaraş ülkemizin çok önemli güzide şehirlerinden birisi olmasının yanında çok önemli bir tarım şehri bürün iklim özelliklerini kendi içinde bulunduran hem tarla ziraatı anlamında hem bahçe ziraatı anlamında bunun yanında son yıllarda hayvancılık anlamında çok önemli ataklar yapmış çok önemli potansiyelini geliştirmiş bir şehir. Hem toplanma faaliyetleriyle hem de tarımsal organize aktiviteleriyle büyük şehrimizin katkılarıyla hayvancılık organize ve gıda organize çalışmalarının başlamasıyla Kahramanmaraş gelecekte ülkemizin çok önemli tarım şehirlerinden birisi olacaktır. Şu anda çok önemli bir yerde gelecekte de çok önemli bir yerde olacaktır. 
TARIM VAZGEÇİLMEZİMİZ
Tarım ülkemizin gıda ihtiyacı vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi biz 80 milyon nüfusumuzun ülkemizi yılda ziyaret eden 40 milyon turistimizi ve bunun yanında yaklaşık beş bin civarında misafirlerimizi besleyen bir ülke olmanın yanında önemli bir ihracat potansiyeli olan birçok üründe dünya da en çok ihracatı yapan bir ülke olma sebebiyle tarım alanlarımızı çok ekonomik ve verimli kullanmak zorundayız. 
VERİM ÇOK ÖNEMLİ
İşte bu noktada birim alanda elde edilen verim son derece gerekli ve elzem konular arasında. İşte bu fuarlarda bu konuda çiftçilerimizin yeni tarım teknikleriyle tanışmalarında çok önemli fırsatlar olarak karşımıza çıkıyor. Kahramanmaraş çiftçisi zaten yeniliklere açık ama hem bu fuarlar bunun yanında ilçe ve il müdürlüklerimizin diğer illere yenilik götürmeleriyle birlikte çiftçimizi daha fazla yeniliklerle tanıştıracağız. 
TİGEM ÖNEMLİ BİR KURULUŞ
Tarımsal araştırmalar ve politikalar genel müdürlüğü bakanlığımızın bir AR-GE kuruluşu Türkiye’nin en büyük AR-GE kuruluşu tarımsal anlamda TÜBİTAK’a en fazla proje veren kurum. Biz ne yapıyoruz ülkemizin tarımsal anlamda gelecek vizyonunun oluşturulması anlamında özellikle yerli tohumların geliştirilmesi ıslah edilmesi hem ülkemizdeki çiftçilerin ihtiyaçların karşılanması hem de fırsat oldukça ihracat noktasında fırsatların yakalanması anlamında 50 araştırma enstitüsünde bulunan yaklaşık 2200 adet ıslahçımızla birlikte enstitülerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir. 2002 yılında 45 ton olan yerli üretimimiz bugün itibariyle 1 milyon 50 tona ulaşmış durumda. Bu da özellikle yerli kaynakların kullanılmasına ve yerli üretime verdiğimiz desteği göstermektedir”