Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye öncülüğünde Barbaros Mahallesi’nde cami ve taziye evi çalışmalarına başlanıldı.

Barbaros Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağının yanındaki alanda çalışmalarına başlanılan cami ve taziye evi yerini inceleyen Belediye Başkanı Şevket Can, önümüzdeki günlerde temelin atılacağını söyledi.

Barbaros Mahalle Muhtarı Salih Başkan ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Can, 1612 metrekare üzerinde kurulan alanda zeminin taziye evi, üstünün ise cami olarak planlandığını belirtti.
Sosyal belediyecilik uygulamasının bir gereksinimi olarak gördükleri taziye evlerinin kısa sürede hizmete gireceğini belirten Başkan Can, hayırseverlerin desteğiyle güzel bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Tarsus genelinde çok sayıda taziye evi projesini hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Can, “İlçede taziye evlerinin sayısını arttırarak aynı zamanda güzel bir sosyal projeyi faaliyete geçiyoruz. Hayırseverlerin desteği ile taziye evleri çalışmalarımız hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız kalıcı ve daha temiz bir ortamda taziyeleri kabul edecekler. Barbaros Mahallesi’nde büyük bir eksikliği gidecek olan cami ve taziye evi projesi için çalışmalara başladık, önümüzdeki günlerde de temelini atacağız.” şeklinde konuştu