Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen körler ve görme engellilerin durumları hakkında uygulamalı basın açıklaması yaptı. Bunun için simülasyon gözlüklerini takip metrodan tramvaya yürüyen ve görme engelli insanların yaşadığı sıkıntıları dikkat çeken Taşdelen, "Bazı konuları sadece okumaktan ziyade yaşayarak tecrübe edinmek beni çok etkiledi. Belediyelerin ulaşımın engelsiz ve erişebilir hale getirebilmeleri için maddi destek şart, ayrıca resmi dairelerde ve makamlarda engelsiz ulaşımın ve iletişimin sağlanması gerekiyor." dedi.

Görme engellilerin yaşadığı sorunların kamuoyunun gündemine getirilmesi gerektiğini ve yetkililerin daha fazla onlara yönelik hizmet vermesi gerektiğini belirten Taşdelen, şunları söyledi:

"Nürnberg şehri bu konuda gayet gelişmiş olsa da, durum Bavyera genelinde vahim. Mesela çoğu şehirlerde görme engelliler için yollar yok. Bavyera hükümeti belediyelere şehirlerini engelsiz bir hale getirmeleri için 2015/2016 yılında 200 milyon Euro sözü vermesine rağmen, bütçede bu kalemdeki miktar sadece 20 milyon. Engelleri ciddi şekilde kaldırabilmek için bütçede daha fazla para ayrılması gerekir. Parlamento Bavyera’nın 2023 yılına kadar engelsiz olmasını talep ediyor. Bu hedefi gerçekleştirmemiz için 20 milyon kesinlikle yeterli değil."

Taşdelen ardından görme engelliler ve engelliler dernekleri temsilcileri ile "Karanlık Cafe"ye giderek görme engelli insanların yaşadıkları sıkıntıları dinledi.