Çağlar boyunca değerli taşlar, bayanların hep ilgi odağında yer aldı. Bayanların şıklığını yansıtan mücevher çeşitleri, farklı tasarımlarla yalnızca şekil olarak değişti. Özünde hep değerli taşlar olarak kaldı. Bu değerli taşlardan bir tanesi de, elmastır. Elmasın yoğun bir el işçiliği ile tıraşlanarak, pırlanta halini alır. Ancak bu tıraşlama işi, gelişigüzel yapılmaz. Özel aletler kullanılarak yapılan bu işlem, taşa güzel ve estetik şekil vermek ve parlaklığını ön plana çıkarmak amacıyla yapılır. Tek taş yüzük halini alan pırlanta, kesimine ve parlaklığına göre değer kazanır.

Tek Taş Yüzüklerin Özellikleri

Parlak ve canlı renklere sahip olan pırlanta mücevherinden, farklı kesimlerde ve farklı şekillerde modeller üretilir. çeşitleri farklı kesimlerin yapılması ile elde edilir. Ağırlıklarına, parlaklıklarına ve karat değerlerine göre fiyatları değişir.

Berraklık, pırlantanın fiyatını belirleyen özelliklerden bir tanesidir. İnklüzyon denilen ufak lekeler, pırlantanın berraklığını etkileyen unsurlardır. Bir pırlanta da inklüzyon oranı ne kadar az ise pırlantanın parlaklığı ve berraklığı da o oranda fazla olur. Katmersiz özelliğe sahip olan pırlantalarda, iç kısımda ya da dış kısımda kusur bulunmaz. Sırası ile; VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, SI3, I1, I2 ve I3 gibi berraklık değerleri vardır. Bu değerler, pırlantada bulunan lekelerin varlığı ile ilgilidir.

Karat yapısı, pırlantanın ağırlığını temsil eder. Pırlanta ne karat değeri olarak ne kadar yüksekse, o kadar fiyatı artar.

Pırlanta ürününün renklerini belirleyen bazı kodlar vardır. Bu kodlara göre renkler, beyazdan sarıya doğru bir skalayı takip ederler. D-F renksiz bir aralığı ifade eder ve en değerli ürünler bu renk aralığında olan madenlerden üretilir. Çünkü tek taş modellerin renksiz olması, ışığı en yüksek derecede yansıtmasını sağlar.

Sarı ve kahverengine yakın olanlar, genelde nişan yüzüklerinde kullanılır ve değerleri, renksiz olanlara göre daha azdır.

Yeni Sezon Tek Taş Yüzük Modelleri

Tek taş yüzük modellerinin başarısından ve beğenilmesinden sonra beş taş aralığına kadar modeller üretildi. Bu modellerin hepsi sarı ve beyaz altın ile birlikte satışa sunuluyor. Tek taş yüzük modelleri ve fiyatlarını; http://www.myragold.com/ sitesinden öğrenebilirsiniz.