Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Tekerek Yoluna 500 metre mesafede bulunan Sümbüllü Şelalesinde açıklamada buluan KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, şehir merkezinde doğallığıyla göz dolduran bu güzelliğin korunması gerektiğini söyledi. "Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi  merkezinde Tekerek yoluna sadece 500 metre mesafede bulunan Sümbüllü deresi doğallığıyla göz dolduran, şehrin merkezinde saklı kalmış, unutulmuş bir cennet adeta... Bölgede halâ insan eli değmemiş yerler mevcut." diyen Kılıçsallayan şöyle devam etti.

"KADAK olarak iki yıldır bölgeye dikkat çekmeye çalışıyoruz ancak sesimizi duyan olmadı, Bölgedeki doğa harikası  yerler lağım kanallarıyla kanalizasyonlarla  kapatılıyor. 30 metreden düşen Tekerek Sümbüllü şelalesi doldurularak adeta bitirilmek üzere" diyen Kılıçsallayan  daha önceleri gazete haberi yapmalarına ve sosyal medyada kamuoyu oluşturmalarına rağmen hiç bir çalışma yapılmadığını ve adeta kapatılması ve yok edilmesiyle ilgili çalışmaların daha da hızlandırıldığını söyledi. Kılıçsallayan şöyle dedi:

Bizlerde sesimizi duyurmak adına  KADAK'lı dağcılar olarak bölgedeki şelaleden iplerle inip burayı yokedenleri protesto ediyoruz . Ümit ediyoruz ki yeni başkanlarımız sesimizi duyarlar ve acilen bu bölgeyle ilgili yeni planlamalar yaparlar. Bu güzellikte bir şelale yakın bir yerde bulunamaz.

 yapay şelaleler yapmak için o kadar uğraşıncaya kadar elimizdeki doğal şelaleyi kurutmayıp canlandıralım. tüm Kahramanmaraşlılara sesleniyoruz. 

TEKEREK SÜMBÜLLÜ ŞELALESİ YOK EDİLMESİN. DUYARSIZ KALMAYIN.

NOT: Haber46 olarak bu konuda yapılacak tüm çalışmaları koşulsuz destekleyeceğimizi açıklıyoruz.