Akbolat’ın, TEMA Vakfı Genel Merkezi’nden tarafından gönderilen ve kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı basınla paylaştığı bildiri söyle:
 
TEMA Vakfı, 15 Kasım'da düzenlenecek 37. Vodafone İstanbul Maratonu'na katılacak koşucuları ve onların destekçilerini doğa sevgisini içselleştiren nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmak için Ağaç Kardeşliği’ne davet etti.  

Hedef 4 bin çocuk, 8 bin fidan

Sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratma yöntemlerinden biri olan Adım Adım Oluşumu'nun düzenlediği yardımseverlik koşusunda TEMA Vakfı’nın bu yıl destek istediği projenin adı Ağaç Kardeşliği. TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği projesi aracılığıyla çocuklara deneyimleyerek öğrenecekleri bir doğa eğitim programı sunuyor. Proje kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı iş birliği ile oluşturulacak “Adım Adım - Çocuklar Hatıra Ormanları” ile de ağaçlandırma ve erozyonla mücadeleye katkı sağlanması hedefleniyor. Ağaç Kardeşliği’nin hedefi 4 bin çocuk ve 8 bin fidan. 
Desteklemek için

Ağaç Kardeşliği hakkında ayrıntılı bilgi almak için; www.tema.org.tr adresinden ulaşacağınız web sitemizi veya www.adimadim.org adresinden ulaşacağınız Adım Adım Oluşumu'nun resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Adım Adım Yardımseverlik Koşusu’nda koşarak Ağaç Kardeşliği’ne destek olmak için yine www.adimadim.org adresinden “Adım Adım Üyeliği”ni seçerek kayıt olabilirsiniz. Maratonda Ağaç Kardeşliği için koşacak koşucuları desteklemek için ise, web sitemizin Bağış ve Destek bölümünde görebileceğiniz banka hesap numaralarına desteklediğiniz koşucu adına bağışlarınızı gönderebilirsiniz. 

Ağaç Kardeşliği Nedir?

Ağaç Kardeşliği, TEMA Vakfı tarafından çocuklar için özel olarak tasarlanmış, doğayı deneyimlemeye ve gözlemlemeye dayanan bir eğitim programıdır. Koşucular aracılığıyla toplanacak bağışlarla Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki çocuklar;
Yıl boyunca bu özel doğa eğitim programına katılacak
Boynuna asabileceği şekilde tasarlanmış bir gözlem kutusunun merceğinden doğal varlıkları yakından inceleyecek
Kendi tohumunu ekip fidanının yetişmesine tanıklık edecek
Fidanı yetişirken gözlem defterine duygularını, düşüncelerini not edecek 
Zamanı gelince yetiştirdiği fidanı toprakla buluşturacak
Tüm bu süre boyunca TEMA Vakfı’ndan gönüllüler onu ziyaret edecek, sorularını yanıtlayacak
Eğitim programına katılan her bir çocuk adına, Çanakkale'de oluşturulacak "Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları"nda bir fidan dikilecek

Adım Adım Oluşumu Nedir?

Adım Adım, Mart 2008’te, yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. 6 bin gönüllü koşucusu ve 66 bin bağışçısı aracılığıyla bünyesinde yer alan sivil toplum kuruşlarına maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor.