Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırşehir Başkanlığı (TEMAD), Dünya Anneler Günü münasebetiyle bir program düzenledi.

Kırşehir Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkan V. Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD İl Başkanı Ahmet Ertunç, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TEMAD İl Başkanı Ahmet Ertunç, “Anneler gününün Ahilik Haftası'na denk gelmesi sebebi ile bu günü ‘Ahi Anneler Günü’ olarak kutlamaya karar verdiklerini söyledi. Ahmet Ertunç yaptığı konuşmada, “Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli, eline, beline ve diline sahip ol yani hırsızlık etme, başkasının Eşi Fatma bacı da Anadolu kadınlarını namusuna göz dikme, başkası hakkında kötü konuşma prensibini bize aktarmıştır. Eşi Fatma bacı da Anadolu kadınlarını, Bacıyan-ı Rum (Anadolu Kadınlar Birliği) teşkilatı aracılığı ile hanımlara, eşine, işine ve aşına dikkat et yani, eşine yardım et, onu evine bağla, işine ve geçimine dikkat et prensibini kadınlarımıza aktarmıştır. Bu sebepten dolayı, Ahiliğin ve ozanlar diyarı şirin Kırşehir’de Ahi Anneler günü olarak kutlamaya öncülük etmiş bulunuyoruz” dedi.

Vali Şentürk, programda yaptığı konuşmada, bütün annelerin sabrın, hoşgörünün, fedakârlığın, merhametin, sevgi ve saygının en güzel örneği olduğunu söyledi. Annelerin, toplumun ve ailenin temel direği, mutluluğumuzun ve var oluşumuzun vazgeçilmez kaynağı olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Her biri birbirinden değerli annelerimiz, aileyi maddi manevi ayakta tutan, dünyaya getirdiği çocuklarını karşılıksız severek, koruma görevini üstlenen, kendi mutluluğundan ziyade evladının mutluluğunu gözeten yeri doldurulamaz varlıklardır. Bu vesileyle, şehit anneleri başta olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmeleri dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

İŞİTME ENGELLİLERİN ‘HAYAT BAYRAM OLSA’ ŞARKISI İLGİ ÇEKTİ

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ), TEMAD Genel Başkanı, İl Müftülüğü, Kırşehir Baro Başkanlığı'dan kadın konuşmacıların 'Annelik ve kadın konulu' konuşmaların ve sunumların yapılmasının ardından halk oyunları gösterileri ve Kırşehir Abdallar gurubu saz ustalarının verdiği mini konser ile devam eden programın en ilgi çekici gösterilerinden biri, işitme engelliler gurubunun işaret dili ile ‘hayat bayram olsa’ şarkısını söylemeleri oldu.

YILIN ÜÇ AHİ ANNESİNE ÖDÜL VERİLDİ

TEMAD organizasyonunda Kırşehir Kültür Merkezinde düzenlenen programda yılın üç Ahi annesine ödül verildi. Yılın Ahi Annesi Ümüş Şahin'e, Yılın Şehit Annesi Dönüş Erdem'e ve Gönül Dağı Projesi kapsamında yılın annesine Vali Necati Şentürk ve protokol tarafından ödüllerinin vermesi ile sona erdi.