Türk Hava Kuvvetleri (THK) Akrobasi Timi 'Türk Yıldızları' tarafından 26 Temmuz Pazar günü Yozgat’ta hava gösterisi yapılacak.

Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları'nın Yozgat’ta gerçekleştireceği gösteriye halkın katılımı sağlamak ve gösterinin sorunsuz geçmesi için gerekli tedbirlerin masaya yatırılması amacı ile bir toplantı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Abdulkadir Yazıcı Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı yaptığı açıklamada, Türk Yıldızları gösterisinin 26 Temmuz Pazar günü saat 13.30'da yapılacağını, gösteriyi vatandaşların da Şahin Tepesi'nden takip edebileceğini söyledi. Vali Yazıcı, “Türk Yıldızları ilimizde ilk kez gösteri yapacak. Bu gösterinin etkili ve sorunsuz bir şekilde icra edilmesi için bugün bir araya geldik. Kurumlarımız üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklar. Vatandaşlarımızı da, Şahin Tepesi'ne taşımak için Pazar günü Cumhuriyet meydanından saat 11.30'dan itibaren ücretsiz otobüsler kaldıracağız. Tüm halkımızı gösteriye davet ediyoruz." dedi.