İlçenin Şırnak Mahallesi'nde ikamet eden ve uzun yıllardır nakliyecilik işini yapan Şaban Türkoğlu, TIR'ına yuva yapan kumrunun yuvası bozulmasın diye 18 gündür aracını çalıştırmıyor.

Viranşehirli Şaban Türkoğlu'nu nakliye için arayanlar aldıkları cevap karşısında şaşkına dönüyor. Türkoğlu, iş için kendisini arayanlara 'TIR'a kuş yuva yaptı, yuva bozulmasın diye bir süreliğine çalışmıyorum' cevabını veriyor. aldıkları cevap karşısında şaşkına dönenler Türkoğlu'nun örnek davranışını da takdir ediyor.

Örnek olacak bir duyarlılık gösteren Şaban Türkoğlu, güvercin yavrularını yapana kadar aracını çalıştırmayacağını ve işe gitmeyeceğini söylüyor. 18 gün önce bir hastaları için Şanlıurfa'ya gittiğini belirten Türkoğlu, "bir hafta sonra eve döndüğümde sabah işe gitmek için aracımı kontrol ederken, güvercinin yuva yaptığını fark ettim. Aracı çalıştırmaktan vazgeçtim. Tam 18 gündür güvercinin yuvası bozulmasın diye işe gitmiyorum. Güvercin yavrularını yapana kadar da işe gitmeyeceğim" dedi.

Aylık ortalama 5-6 bin lira kazandığını, fakat zararı hiç düşünmediğini sözlerine ekleyen Türkoğlu, zararın Allah tarafından bir yerde verileceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haber7