Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi toplantısının ardından verilen iftar yemeğinde, protokol masasına üzerinde 'Allah' yazılı pide konmasına ilişkin, "Görevli arkadaşları çağırarak pidenin masada durmasının uygun olmadığını ve kaldırmalarını rica ettik. Yazılanlar doğru değildir” dedi.

Sakarya'da Serdivan Belediyesi Düğün Salonu'nda önceki gün AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısı sonrasında katılımcılara verilen iftar yemeğinde, protokole ikram için masaya konan ve üzerinde 'Allah' yazan pideyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, açıklama yaptı.

Başkan Toçoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Biz masaya oturduğumuzda pideyi hiçbir şekilde fark etmemiştik. İl başkanımızla yan yana oturduğumuz masada oldukça büyük bir pide vardı. Sonradan pideyi incelediğimizde üzerinde Allah yazdığını gördük. Hemen akabinde görevli arkadaşları çağırarak pidenin masada durmasının uygun olmadığını ve kaldırmalarını rica ettik. Belli odaklar ise meseleyi derhal çarpıtarak servis ettiler. Bu olay asla kabul edilemez. Ve gereken de yapılmıştır" diye konuştu.