Diyanet'in TOKİ fetvası bir anda ülkenin bir numaralı gündem konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Tepkiler dinmek bilmeyince önce Diyanet İşleri Başkanlığı bir kamuoyu açıklaması yaptı. Diyanet'in yaptığı kamuoyu açıklaması tepkileri daha da artırırken, bu defa da Diyanet TV'de programa katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yaman ve Prof. Dr. Abdullah Kahraman'da  "Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeleri faize helal diyecek kadar şuursuz değildir." dediler

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen vatandaşın tegpkisi giderek artıyor. Bu fetvanın ısmarlama bir fetva olduğu, Diyanetin çok yanlış bir kapıyı araladığı ve bunun önünün alınmasının mümkün olmadığı konuşuluyor.

Sosyal medyada yapılan yorumların neredeyse yüzde 90'dan fazlası Diyanetin verdiği fetvayı eleştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvayı geri çekmesini, vatandaştan özür, Allah'tan af dilemesini isteyen pek çok kişi, Diyanet'e güvenlerinin kalmadığını söylüyor.