Hatay’da 1 şehit, 3 gazi ve 3 görev malulüne Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Düzenlenen törene Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Devlet Övünç Madalyası ve Takdim Töreninde konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün şehitleri, gazileri rahmetle, minnetle, şükranla andıklarını ettiklerini söyledi. Bu memleket bu millet için, bu vatan için Çanakkale’de gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anmak istediğini belirten Topaca, “Şahadet konusunu çok fazla anlatmaya gerek yok. Hepimizin bildiği bizim inancımıza göre de en ulvi makam olarak değerlendirdiğimiz, bir mertebe.” dedi.

'ŞAHADET HERKESE NASİP OLMAZ'

“Şahadet herkese nasip olmaz.” diyen Topaca konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şahadet denince bir fedakarlık var. Şahadet Cenabı hakkın bize verdiği canı vatan uğruna kutsal saydığımız değerler uğruna feda etme anlayışıdır. Bir insanın asla vazgeçmeyeceği, uğruna her şeyi verebileceği şey canıdır. Hayattır. İnsanlar bunu ancak kendilerinin çok ulvi gördükleri kıymetli gördükleri değerler için feda edebilirler. Bunlardan bir tanesi de vatandır. Bizler her zaman vatanımızı canımızdan aziz bilmiş bir milletiz. Gerektiği zaman bu millet, bu milletin evlatları vatanımız için milletimiz için canını feda etmiştir. Tabi böyle kıymetli bir değerimizi feda edince gerek dünyada gerekse de ahret inancında beklediğimiz, kıymet kazancımızda çok fazladır.”

'HEM DÜNYADA HEM AHİRETTE KARŞILIĞI BÜYÜK'

Şehitlerin çok büyük bir itibara, insanların gıpta ile baktığı bir unvana, makama, mertebeye sahip olduğunun altını çizen Vali Topaca, “Şehitlik bizim milletimizin çok önem verdiği saygı duyduğu, her şeyin üzerinde tuttuğu bir değerdir. Şehitlik cenabı hakkın da çok övdüğü bir mertebedir. Cenabı Hak diyor ki, 'Şehitlere siz ölü demeyiniz. Onlar diridirler.' ve peygamberlerden sonra en yüce makam şehitlik mertebesidir. Bu yüzden bizim milletimiz vatanını, milletini, kutsal değerlerini koruyabilmek için seve seve canını vermektedir. Çünkü bizim inancımıza göre hem dünya da hemde ahirette şehitliğin karşılığı çok büyüktür.” diye konuştu.

ŞEHİTİN MADALYASINI KIZI ALDI

Vali Topaca’nın yaptığı konuşmanın ardından Devlet Övünç Madalyası’nın tanımı yapıldı. Bakanları Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının oluru ile Devlet Övünç Madalyası ve Beratını almaya hak kazanan şehit ve gazilerin özgeçmişleri, beratlarının okunduğu törende takdim bölümüne geçildi.

Hatay Valisi Topaca, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bir trafik kazasına müdahale ederken şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Burhan adına, Devlet Övünç Madalyası’nı kızı Sıla Burhan’a takdim etti.

Vali Topaca daha sonra Şırnak İli Besler Dereler Bölgesinde görev yaparken PKK ile girilen çatışmada Gazi olan Piyade Uzman Çavuş Soner Güler’e, Şemdinli İlçesi Ortaklar Bölgesinde mayının patlaması sonucu gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çınar’a, Siirt’te yine mayının patlaması üzerine Gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Alpaslan Murat Kibar’a, Mersin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli iken geçirdiği trafik kazası sonrası Gazi olan Polis Memuru Celal Kaplı’ya, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken yüksekten düşme neticesinde gazi olan Polis memuru Mehmet Mustafa Gökçe’ye ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçindiği trafik kazası sonucu gazi olan Polis Memuru Adnan Dal’a Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim etti.

Tören, şehit yakınlarına, gazilere ve gazi yakınlarına verilen öğle yemeği ile sona erdi.