Aynı zamanda 7 Haziran 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olan Özdemir yapılan toplantının zaruri bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özdemir toplantıya başlarken, İçişleri Bakanlığının 19.02.2010’da yayınlanan ‘Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları’ konulu genelgeyi katılımcılara hatırlattı ve genelgenin hayata geçirilmesi sürecini eleştirdi.  

Türkiye’de pilot 7 ilde yürütülmekte olan projenin Kahramanmaraş ayağının sekteye uğradığını söyleyen Özdemir konuşmasına şöyle devam etti: 

“Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve yerel yönetimlerle ilgili, Birleşmiş Milletlerin tüm dünyaya sunduğu geri kalmış toplumların biraz daha kadına dair adım atabilmeleri için oluşturduğu bir proje. Bu projeyi Sabancı Vakfı’yla birlikte yürütülmekte ve Kahramanmaraş’ta bu illerden birisi olması gerekiyor” dedi. 
“Kahramanmaraş’ta ki yerel yöneticiler bu sese pek kulak vermediler” diyen Özdemir: “Kahramanmaraş üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirmiyor” dedi.

Halen Kent Konseyi’nin oluşturulmadığına da dikkat çeken Özdemir; “Sosyal tesislerin ve kamu alanlarının vatandaşlara faydalı olması için sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınmalıdır. Bir parkın ücra köşelerinde gece saat 9’da 10’da bir kadın rahat rahat gezebilmeli. Bunları yapabilmek içinde bir bütçe ayrılması gerekiyor. Çalışan kadınların çocuklarının kalabileceği uygun ücretli kreşler var mı diye belediyenin dönüp buna bakması gerekiyor. Bu kentin özürlüsünün, yaşlısının, alzaymr hastasının ve tüm yükü taşıyan kadınların yükünü hafifletmek için bakım evleri var mı diye düşünülmesi gerekir” dedi.

Özdemir konuşmasının sonunda “Kahramanmaraş’ı seven bir birey olarak kentimin orada çok iyi temsil edilmesi ve çıtanın yükseklere taşınmasını istiyorum” ifadesinde bulundu. 

CHP Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ferik Tekşen ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı toplantıda, Özdemir’in konuşmasının  ardından konuyla ilgili istişarelerde bulunuldu. 

Özdemir, ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.