Mersin merkez Toroslar Belediyesi tarafından Korukent Mahallesi’nde başlatılan Drag Pisti Projesi’nin (Motosiklet ve Otomobil Yarış Pisti) yapım çalışmaları devam ediyor.

156 bin metrekare alanda, bin 100 metre uzunluğunda ve 100 metre eninde inşa edilen tesiste gerçekleştirdikleri hafriyat ve zemin düzenleme çalışmalarını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, pist alanına bugüne kadar yaklaşık 20 bin kamyon hafriyat çektiklerini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye genelindeki drag ve drift sporcularını artık Toroslar’da ağırlayacaklarını belirten Başkan Hamit Tuna; “2009-2014 projelerimiz arasında yer alan drag pistinin yapılacağı alanda alt temel malzeme çalışması yapıyoruz. Yerimiz meyilli olduğu için kot farklarını sıfır zemine dönüştürüyoruz. Büyük emek sarf ettiğimiz bu alanımıza bugüne kadar yaklaşık 20 bin kamyon hafriyat çekimi gerçekleştirdik. Bu sayı çok daha yüksek değerlere ulaşacak. Uzun vadeli olan bu çalışmamız tamamlandıktan sonra tesisimiz, Türkiye’de ender drag pistlerinden biri olacak. Tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Tuna, motosiklet ve otomobil yarışlarına ilgi duyan gençleri ağırlayacak olan tesiste; 5 bin 500 seyirci kapasiteli tribün, kafeteryalar, tesis binası, park, otopark ve etkinlik alanlarının da yer alacağını sözlerine ekledi.