Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Besim Şişman, Batman TPAO çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Şişman, Ramazan ayında akan kanların durması için herkesin dua etmesi gerektiğini söyledi.

TPAO Tesisleri Kristal Park'ta düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Şişman, birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaparak, her kesim insanın duasına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
"Özellikle de şirketimize çok hizmet etmiş, alın teri dökmüş ağabeylerimiz var, onların da duasına çok ihtiyacımız var" diyen Besim Şişman, “Çünkü biz hakikaten milli olmayı, şirketin kıymetini bilmeyi biz onlardan öğrendik. Şirketimiz bir çöpüne zarar vermeden çalışmayı biz onlardan öğrendik. Ve inşallah biz de onlar gibi dosdoğru yürüyüp, şirketimizi hak ettiği yere getirebiliriz. Bunun için hali hazırda çalışan kardeşlerimizle beraber bir ekip olarak bir aile olarak çok çalışacağız.” dedi.

Dualarla şirketi hak ettiği yere taşıyacaklarını belirten Şişman şöyle devam etti: “Bugün dünyaya baktığımız zaman İslam dünyasında akan kan hepimizin yüreklerini parçalıyor. Yani burnumuzun dibindeki Suriye’ye bakalım, Irak’a bakalım, Çin’e gidin Çin’de aynı şeyi görüyorsunuz. Ve dünyanın başka yerlerinde aynı manzara. Ve ne acıdır ki bu kan sadece Müslümanların kanıdır. Bu noktada durup hepimizin çok iyi düşünmesi lazım. Düşmanlara dönüp de bize 'düşmanlık etmeyin' demeye hakkımız yok. Düşman işini yapıyor. Düşman düşmanlığını yapıyor. Biz ne yapıyoruz? Biz birbirimizi yiyoruz. Adam Müslümanım diyor Müslüman kanı döküyor. Bizim bir olmamız lazım. Aynı kıbleye yönelen insanlar olarak bir ve beraber olmamız lazım. Çok hoşuma gitmişti; Cumhurbaşkanımız, İran Cumhurbaşkanı ile aynı masada otururken şunu söylemişti: Bizim Sünnilik veya Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim İslamiyet diye dinimiz var. Ama ne yazıktır ki mezhep farklılıklarından bizi birbirimize kırdırıyorlar.”

Düşmana fırsat vermememiz gerektiğini ifade eden Besim Şişman, “Çok acı bir şey. Irak seyahatlerimiz oluyordu. Onlara da naçizane şunu söylüyordum: Düşman başka bir yerde. Düşman burada değil. Irak Türk'e, Türk Kürt'e, Kürt Arap’a düşman değil. Ne yazık ki biz kapımızı kapattık. Düşmana bakmayı unuttuk, birbirimize bakıyoruz. Ne olur birbirimize dayanalım, ne olur birbirimize sarılalım. Ramazan böyle bir zamandır. Ramazan ayı bu iş için çok güzel bir vesile. Ve inşallah dediğimiz gibi düşman başka taraftadır. İçimizde ayakları, kolları, beyni var. Ama onların esas omurgası dışarda. Ve bunları kovmazsak, birbirimizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. İnşallah Ramazan bunun için iyi bir vesile olacaktır. Dua edelim.” ifadelerini kullandı.