Samsun’un Terme ilçesinde Terme Avcılar ve Atıcılar Derneği organizasyonu ile 'Kadına şiddete hayır, spora evet' sloganı ile trap atış yarışmaları düzenlendi.

Terme Avcılar ve Atıcılar Derneği organizasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Terme Kaymakamlığı, Terme Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Dilek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat, İlçe Jandarma Komutanı Hacı Gülman, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, KADFED Başkanı Kadir Engin, Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilisi Ersan Algan, Samsun Ekoloji Yaşam Bisiklet Topluluğu, çevre il ve ilçelerinden yarışmacı ve vatandaşlar katıldı. Trap, hareketli hedef, tabanca ve ok atışları olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmalarda 240 sporcu yarıştı.

'HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ'

Trap atışlarının avcılık kültürünün bir parçası olduğunu ifade eden Terme Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Yrd. Uğur Koç, "Amacımız avcılık ve atıcılık kültürlerini yaşatmak, yeni nesillere taşırken avcılığın bir spor dalı olduğuna dikkat çekmektir. Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz trap atış müsabakalarına ek olarak hareketli tek kurşun, ok atışları ve tabanca atış kategorilerini de ekledik. Sloganımız 'Kadına şiddete hayır, spora evet' diyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yetkililerimizden bu yarışmalar için bir tesis istiyoruz. Gençlerimiz bu tesislerde periyodik olarak çalışarak kendilerini yetiştirebilirler. Etkinliğimize katılan yarışmacı ve vatandaşlarımız başta olmak üzere, destek veren tüm kamu kurumlarına, derneklere, sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim." dedi.

'SPORUN HER BRANŞINA DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ'

İmkanlar ölçüsünde Terme’de sporun her branşına destek vermeye devam edeceklerine vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Atıcılık zor bir spor, emek isteyen bir spor dalı. Ülkemizin birçok ilinden sporcularımız ve sponsor firmalar yarışmaya katıldı. Böyle bir etkinliğin ilçemizde düzenlenmesi bizim için bir onurdur. Müsabakaya gelen tüm sporcu arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnşallah daha güzel günlerde ve daha güzel ortamlarda bu faaliyetleri devam ettireceğiz. Amaç dereceye girmek değil spor yapmaktır. Bugün bu etkinliğin burada gerçekleşmesini sağlayan derneğinize çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Trap etkinliğinde ayrıca Samsun Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilisi Ersan Algan tarafından kadına yönelik şiddet ve mücadele yöntemleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Terme Kaymakamı İlyas Gün ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, tabanca, tüfek ve ok atışları yaptı. Program sonunda dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.