Bursa Garnizon ve Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf teşkilatının merkezi olan Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliğini (BESOB) ziyaret etti.

Bursa Esnaf Sarayında gerçekleşen ziyarette BESOB Başkanı Arif Tak ile birlikte meslek oda başkanları Bursa Garnizon komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ı karşıladı.

BESOB’un bünyesinde bir mozaik bulundurduğunu belirten Başkan Arif Tak, “491 mesleğin temsilcisini bünyemizde bulunduruyoruz. En büyük odamızda muhtelif esnaf odası grubumuz. 3 bin 300 civarında üyesi var. Meslek temsilcileri burada bulunuyor.” dedi.

Ahilik uygulamasına da değinen BESOB Başkanı Arif Tak, “Ahilik uygulaması eskiden ordu ile güvenlik güçleri ile hep iç içe olurdu. Bu kültürde buda var. Bizler bu nedenle silahlı kuvvetlere, ordumuza minnettarız. Sizlersiz bu işlerin yürümesi mümkün değil. Sizlerin de Ahilik haftası münasebetiyle bizleri ziyaret etmeniz bizi daha da sevindirdi.” şeklinde konuştu.

Arif Tak, ayrıca Bursaspor’un Cumartesi günü genel kurulu olduğunu hatırlatarak, “Cumartesi günü genel kurul var. Güzel bir netice alıyor gibi görünüyor Bursaspor. Onun için bunun bozulmaması için Recep beyin yanında, onun destekçisi olmayı düşünüyoruz.” dedi.

Tümgeneral Seyfullah Saldık da Ahilik haftasını kutlayarak, toplumun bütün katmanlarını içinde barındıran oda temsilcilerinin kendisine gösterdiği sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti.