Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi Başkan Vekili Bekir Sami Tuncer, kurumun 147. kuruluş yıldönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada, "Türk Kızılay'ı insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliğindedir. Kızılay, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, 1868 yılından beri tüm insanlığa yalnız değilsiniz mesajını vermiş bir kurumdur." dedi.

Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi yeni kent meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyarak Türk Kızılayı'nın 147. kuruluş yıldönümünü kutladı. Samsun'un Bafra ilçesinde yeni kent meydanında saygı duruşundan sonra bir açıklama yapan Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi Başkan Vekili Bekir Sami Tuncer, şöyle konuştu: ''Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük merhamet hareketlerinden biri olan Türk Kızılay'ı 147. yaşına girmenin gururunu taşıyor. Türk Kızılay'ı insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliğindedir. Birlik ve evrensellik prensiplerine bağlı bir kurum olan Kızılay, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, 1868 yılından beri tüm insanlığa yalnız değilsiniz mesajını vermiş bir kurumdur. 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti adıyla, savaş alanındaki yaralılara yardım etme düşüncesi ile kurulan Kızılay, 1877’de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, 1923’de Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935’te büyük önder Atatürk tarafından verilen Türkiye Kızılay Cemiyeti ve 1947’de Türkiye Kızılay Derneği adı ile 147 yıldır hizmet veriyor."

Törende, Türk Kızılay'ı Bafra Şube Başkan Vekili Bekir Sami Tuncer, Denetçi Üye Tunç Öksüz, Muhasip İsmail Çebi, Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Barış Atasoy, Şube Personeli Özlem Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Turna ve Türk Kızılayı Bafra Şube Gönüllü Üyesi Ayşe Öksüz de hazır bulundu.