Samsun'un Havza ilçesinde Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı. Nevruz kutlamalarına Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkan Vekili İsmail Kurkmazlı, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası etkinlikleri kapsamında Nevruz Günü programında ilk olarak okulun çok amaçlı salonunda bir program düzenlenerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini ile ilgili bir konuşma yapıldı. Daha sonra şiirlerin okunması ve slayt gösterimlerinin ardından sevilen halk türküleri seslendirildi.

Programın okul bahçesinde düzenlenen Nevruz gelenekleri yaşatıldı. Etkinlikler kapsamında okul öğrencileri geleneksel çuval yarışı, halat çekme, yumurta yarışı ve koca ayak yarışı yaptılar.
Yarışmaların ardından Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve protokol üyeleri birlikte demir dövdüler ve yumurta tokuşturdu. Program sonunda ise öğrenciler okul bahçesinde gönüllerince eğlendi.