Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi olan Türk Yıldızları, Türk halkının hava kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak amacıyla Yozgat’ta hava gösterisi yapacak.

Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk havacılarının imkan ve kabiliyetlerini korkusuz bir disiplin içinde gökyüzüne yazan Türk Yıldızları'nın Yozgat’ta gerçekleştireceği gösterinin etkin hale getirilmesi ve olası aksaklıkların çözümü noktasında toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Abdulkadir Yazıcı Başkanlığında yapılan toplantıya Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Plot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin, Basın Halkla İlişkiler Şubesi Ütgm Selim Şensoy, Bas. Halkla İlişkiler Astsubay Kıdemli Başçavuş Celal Özdemir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Filo Komutanı Hava Plot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin yaptığı açılış konuşmasında önceki aylarda üç hafta boyunca Finlandiya daha sonra Polonya ve Romanya da gösteriler yaptıklarını söyledi. Çetin, “Pazartesi günü yurda döndük ve ayağımızın tozuyla da buraya gelerek Yozgat ilimizde ilk kez düzenleyeceğimiz gösterimizin için koordinasyon toplantısında bir araya geldik." dedi.

Ütgm Selim Şensoy ise Türk Yıldızları amacının, Türkiye Cumhuriyeti devletini en iyi şekilde temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tanıtmak, Türk Hava Kuvvetleri'nin disiplin ve kabiliyetini anlatmak ve gençlerin havacılığa olan sevgisini arttırmak olduğunu söyledi. Şensoy, "Türk Hava Kuvvetleri'nin milli takımı olan Türk Yıldızları olarak Yozgat Valiliği'nin daveti ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın emri ile 26 Temmuz 2015 tarihinde Yozgat'ta gösteri yapmayı planlamaktayız. Bizler yapacağımız bu gösteriye tüm Yozgat halkımızı şimdiden davet ediyoruz. Gösterimizi Kayseri ilinden kalkacak olan 7 adet süpersonik savaş uçağı ile icra edeceğiz. Gösteri saati ve yerini bugün yapacağımız keşif sonrasında duyuracağız." diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Türk Yıldızları'nın, dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden birisi olduğunu belirtti. Vali Yazıcı, "Türk Yıldızları'nın yapacağı gösteri insanlara çok değişik duygular yaşatıyor ve çok büyük bir coşku veriyor. Çünkü bizim ekibimiz dünyanın önde gelen akrobasi timlerinden bir tanesi. Özellikle Yozgat'ta ilk kez yapılacak olan bu gösteriyi halkımızın görmelerini çok istiyorduk. 26 Temmuz tarihinde inşallah Yozgat'ta bir panayır havasında, tüm ilçelerimizden de vatandaşlarımızın katılımını sağlayarak geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.