Hanifi Mahçiçek Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan TBMM Başkanvekili ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, dünya rekoru kıracak şekilde Türkiye'ye gelen öğrencilere teşekkür ederek, "Nobel'in yöneticilerinin dünya barışına katkısı bakımından bu organizasyonu bilmelerini istiyorum" dedi.

Organizasyonun, Türkçe'nin bütün dünyada yaygılaşmasına ve öğretilmesine katkıda bulunduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti: "Devletimizin bazı kurumları onlara destek vermektedir. Bu bir sivil toplum haraketidir. Dünyada bu kadar büyüklükte böyle bir organizasyon benim bildiğim kadarıyla yoktur. Buradan Nobel'in yöneticilerine dünya barışına katkısı bakımından bu organizasyonu bilmelerini istiyorum. Öğrencilerimiz, Türkiye nüfusunun yüzde 90'ında, 55 şehirde maharetlerini sergiliyorlar. 140 ülkede yapılan böyle bir organizasyona, uzaklarda olmasına rağmen kalbimizde bulunan bir yüce insan önderlik ediyor. Onu buradan selamlıyoruz. Bu organizasyonun kahramanları, Türk okullarında ders veren öğretmenlerimizdir. Onları da saygı ve minnetle selamlıyoruz.“

Organizasyona katılan öğrencilerin 15 bin öğrenci arasından seçildiğini dile getiren Sağlam, festivalin 16 Haziran'da İstanbul'daki finalle son bulacağını kaydetti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan genç öğretmenlerin, büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini ifade etti.

Poyraz, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe 22 ülkeden katılan 62 öğrenci, şarkı ve şiirleri, halk oyunu gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlik, organizasyona sponsor olanlara verilen plaketle son buldu.