Batıda ve güneydoğuda bahar havası yaşanırken Ağrı'da kış mevsiminin ağırlığı sürüyor. İki haftadır etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen sis ve buzlanma hayatı olumsuz etkiliyor. Yağan karın buzlanması, karı temizlenen yollarda gizli buzlanma meydana gelmesiyle yollarda araç kullanmak büyük bir fiske dönüşüyor.

Eksi 16 dereceyi gören şehirde çalışmayan araçlar için ateş yakılıp motorlar ısıtılıyor. Aracı soğuktan dolayı çalışmayan Ali Kumral, teker yakarak TIR motorunu ısıtmaya gayret edenlerden. Gündüz -16 derece ile donan TIR'ın önünde yakılan tekerden yükselen alevler aracın ön kısmını kaplaması dikkat çekti. Araç sahipleri bir süre sonra TIR'ı çalıştırdıklarını ifade etti.

Akşam saatlerinde başlayan sis ve kömür dumanı nedeniyle görüş mesafesi düştü. Vatandaşlar nefes almakta zorlandı. Ağaçlar soğuk nedeniyle üzerlerinde oluşan kırağı ile sanki gelinlik giymiş gibi oldu. Araç camları buzlandı.

Merkeze bağlı Batmış köyünde donan Murat nehri üzerinde gençlerin futbol maçı yaptıkları görüldü. Gençlerin buz tutan nehir üzerinde yaptıkları maç yeşil sahaları aratmadı. Vatandaşlar araçlarını kilim, battaniye ve naylon ile örterken sebze-meyve halindeki ürünlerin de üstü örtülerek korumaya alındı.