Türkiye'de, yüz nakli yapılan ilk kadın olarak tıp literatürüne geçen Kahramanmaraşlı Hatice Nergis, yüz naklinden sonra kaleme aldığı hayat hikayesini bitirdi. İki yıl önce notlar halinde yazmaya başladığı ‘Sadece nefes almak istemiyorum, yaşamak istiyorum’ adını verdiği kitabını tamamlayan Nergis, maddi durumu iyi olmadığı için yazdıklarını kitaplaştıracak bir yayınevi yada sponsor arıyor. Mart ayında bir ameliyat daha geçireceğini ifade eden Nergis, tedavi ardından yarım kalan eğitimini de tamamlayacağını belirterek, kendisine uygun bir iş bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ayaklıcaoluk Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 23 yaşındaki Hatice Nergis, 2007 yılında av tüfeğinin elinde patlaması sonucu burun, üst çene, damak, üst dudak bölgesi ve yüzündeki dokular parçalandı. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Selahattin Özmen ve ekibi tarafından ameliyata alınan Nergis’e, aynı yılın mart ayında intihar eden Moldova asıllı Olga Aygün'ün yüzü ve çenesi nakledildi. Başarlı geçen ameliyatın ardın yeni yüzüyle hayata yeniden tutunan Nergis, nakil sonrası sayısını hatırlayamadığı ameliyatlarına mart ayında bir yenisini daha ekleyecek.
Yüz naklinin ardından hayat hikayesini anlatan bir kitap yazdığını ve tamamladığını belirten Nergis, en büyük hayalinin yazdıklarının kitaba dönüştürülerek yayımlanması olduğunu söyledi.

"KİTABIMIN YAYINLANMASINI ÇOK İSTİYORUM"

Kitabın basılmasını çok istediğini aktaran Nergis, "Nakil olduktan sonra yaşadıklarımı anlatacağıma dair bir kitap yazmak istediğimi açıklamıştım. Kitabımı bitirdim ama yayınlatamadım. Şu an notlar halinde, yayınlanması için bir yayınevi arıyorum, bu konuyla ilgili desteğe ihtiyacım var, çünkü tek başıma olacak bir iş değil bu. Kitabımın yayınlanmasını istiyorum, kitabın ismini ‘Sadece nefes almak istemiyorum, yaşamak istiyorum’ diye adlandırdım. Kitapta başımdan geçen tüm olayı anlattım, nakil sonrasını, öncesini yaşadıklarımı, başkalarını örnek olsun diye anlattım. Birçok anım oldu, onları paylaştım. Kitabın yayınlanmasını çok istiyorum, yayınlanırsa çok sevinirim." diye konuştu.

"AYNAYA RAHAT BAKABİLİYORUM"

Naklin ardından aynalarla barışık bir yaşam sürdüğünü dile getiren Nergis, "Üç yıl önce Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı bir yüz nakli ameliyatı geçirdim, sonuçlar çok iyi oldu. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum, aynaya rahat bakabiliyorum, toplumun içine daha rahat çıkabiliyorum, insanların içine daha rahat çıkabiliyorum, ailemin yanında kendimi daha rahat hissediyorum." ifadelerini kullandı.

"SIRA EĞİTİME GELDİ"

Talihsiz kaza sonrası yarım bıraktığı eğitimini de tamamlamak istediğini kaydeden Nergis, “Kendimi biraz daha toparladıktan sonra eğitimime kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Önceliği kitaba vermiştim, sıra eğitime geldi. İnşallah mart ayında Ankara’ya tekrar gideceğim, orada bir operasyon daha geçireceğim ameliyat yüzümden olacak, damakta bir yarık var onun kapatılması gerekiyor, inşallah sonuçlar iyi olur.” dedi.

"ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Sağlığına kavuştuğunu ve çalışmak istediğini dile getiren Nergis, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlığım çok şükür günden güne iyiye gidiyor, benim de çalışabileceğim mutlaka bir ortam vardır. Kendimi hem maddi hem manevi, ilerde daha çok yardımcı olsun diye çalışmayı çok istiyorum. Maddi ve manevi her açıdan çalışma ihtiyacı duyuyorum. Elbet benim de yapabileceğim bir iş vardır, bu konuda yardım bekliyorum."

Kahramanmaraşlı yüz nakli yapılan Hatice Nergis