Kahramanmaraş'ta, 20 yıl önce bir grup gönüllü tarafından "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfı, kentte yaşayan 4 bin Suriyeli aileye sıcak yemek dağıtıyor.

Vakıf başkanı Ali Demirdöven, düzenlediği basın toplantısında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

Başta kent halkı olmak üzere Suriyeli ailelere destek olduklarını vurgulayan Demirdöven, vakıf merkezinde kaynayan kazanlardan günlük 6 bin kişinin sofrasına yemek ulaştırdıklarını dile getirdi. Kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan misafirleri unutmadıklarını anlatan Demirdöven, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda yaklaşık 4 bin Suriyeli aileye sıcak yemek dağıtıyoruz. İslam dünyasına ağabeylik eden devlet konumundaki ülkemizin, Suriyeli mülteciler konusunda da üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmektedir. Dinimizin de sevgi, merhamet ve şefkat konusu üzerinde durmaktadır. Biz de Suriyeliler konusunda bu düsturla hareket ettik. Onlara asla mülteci demedik, aramızda ensar ve muhacir kaynaşması sağlayalım istedik."

Demirdöven, vakıf olarak hizmetin manevi katkısına talip olduklarını vurguladı.

Yardımların sadece yemekle sınırlı olmadığına dikkati çeken Demirdöven, eğitimden sosyal projelere, öğrenci burslarından gıda ve giyime kadar ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını kaydetti.

Demirdöven, 600 Suriyeli aileye de kış öncesi soba ve battaniye yardımında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Vakfın başkan yardımcısı ve Abdulhamit Han Cami Vakfı Başkanı Şirikçi ise bazı medya organlarında şahsı ve vakıf hakkında karalama kampanyasının yürütüldüğünü öne sürdü. Verilemeyecek hiçbir hesabının olmadığını ifade eden Şirikçi, konunun da mahkeme sürecinde olduğunu aktardı.