Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Çukurova ilçesine bağlı Türkmenbaşı Bulvarı’nda yağmur suyu hattı yapım işine başladı.

Türkmenbaşı Bulvarı’nda bugüne dek sıkça tekrarlanan ve vatandaşlara büyük mağduriyet yaşatan su taşkınlarına son vermek adına başlatılan çalışmada, 2 bin 200 metre yağmur suyu hattı döşenecek. Bulvarda, cadde ve sokakların yağmur suyu bağlantıları yapılarak suların birikmemesi sağlanacak.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, “Yağışlı günlerde cadde ve sokaklarda biriken yağmur suyunun taşkına sebebiyet vermesini engellemek istiyoruz. Bu kapsamda başladığımız çalışmalar tamamlandığında daha önce oluşan kötü görüntüler bir daha gerçekleşmeyecek. Her yağışta ciddi boyutta sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız artık rahat bir nefes alacak. Türkmenbaşı Bulvarı günden güne gelişen ve nüfus yoğunluğu artan bir bölge. Altyapısını da kendine yakışır hale getirmek bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.

Yasaların verdiği görev ve sorumlulukla hareket etmeyi amaçladıklarını ifade eden Genel Müdür Rahmi Pekar, yağmur suyu altyapısını tamamlayarak bulvar, cadde ve sokaklarda su baskınlarını önlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.