Türkoğlu Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Namık Kemal İlkokulu bahçesindeki programa geçildi. 
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu'nun konuşma yaptığı törende, halk oyunları ve semazen gösterisi sunuldu, öğrenciler şiir ve türkü okudu.
    
     -Göksun'daki tören
    
     Belediye İş Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan halkın ve öğrencilerin bayramını tebrik etti.
     Yunus Emre İlkokulu öğretmeni Eyüp Karslı tarafından hazırlanan Nasreddin Hoca ile Keloğlan gösterisi büyük beğeni topladı.
     Tören, okunan şiir ve yapılan gösterilerin ardından yıl içerisinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Afşin'deki kutlamalar
    
     Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, milli mücadele yıllarındaki tarihi gerçeğin ve o günlerin şartlarının akıllardan çıkartılmaması gerektiğini söyledi.
     Büyük Önder Atatürk'ün ülkenin yokluktan, yoksulluktan, düşman işgalinden kurtaracak gücün yine milletin azim ve kararlılığı olacağını gördüğünü hatırlatan Fırat, şunları kaydetti:
     "Bu güçle milli birliği sağlamış, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atmıştır. Bu nedenle dünya çocuklarının da yokluğu, yoksulluğu, savaşlar görmeden, barış dolu bir dünyada yaşamlarını sürdürmeleri hepimizin beklentisidir."
     Konuşmaların ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
     Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
    
     -Kaymakam Maytalman koltuğunu öğrenciye bıraktı
    
     Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu öğrencilere bıraktı.
     Şehit Teğmen Harun Kılınç Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini makamında kabul eden Kaymakam Maytalman, tüm çocukların bayramını tebrik etti.
     Daha sonra 3. sınıf öğrencisi Arda Eser, Kaymakam Metin Maytalman'ın koltuğuna oturdu.
     Eser, kurum müdürlerini arayarak bazı talimatlar verdi.
    
     -Türkoğlu'nda voleybol turnuvası
    
     Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen voleybol turnuvası sona erdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda gerçekleştirilen turnuvanın finalinde Kılılı ve Şekeroba karşı karşıya geldi.
     Rakibini 3-0 mağlup eden Kılılı birinci oldu. Gazipaşa Gençlik ise üçüncülüğü elde etti.