Adapazarı Belediyesi'nin 7-10 yaş grubu arasındaki çocuklar için olimpik kapalı yüzme havuzunda ücretsiz yüzme kursuna katılan 600 çocuk sertifikalarını aldı. Son 4 yılda bu kurslarda toplam 3 bin 400 çocuk yüzme öğrendi.

Yüzme kursu sonunda yapılan törene Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli ve eğitimciler katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yüzmenin sağlık açısından da önemli bir spor olduğuna dikkat çekti. Dişli, yüzmenin tüm kas gruplarını eşit şekilde çalıştıran bir spor olması sebebiyle çocukların gelişiminde de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Çocuk spor yoluyla çevresini tanıyor, iletişim kuruyor, kendine güveni artıyor. Psikolojik açıdan kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi ve başarıya güdülenmeyi spor yaparak daha iyi öğrenir.” dedi.

Dördüncüsü düzenlenen yüzme kursunda bu güne kadar 3 bin 400 öğrencinin yüzme öğrendiğini vurgulayan Dişli, “ Çocuklarımız tatildeki boş vakitlerini kendilerine faydası olabilecek bir sporla değerlendirmiş oldular." ifadesini kullandı.

Son yıllarda Sakarya’nın yüzmedeki başarılarıyla gündeme geldiğini anlatan Başkan Dişli, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimizde yaptırılan Olimpik Yüzme Havuzunda yüzmeyi öğrenip ülke genelinde müsabakalara katılarak derece alan öğrencilerimiz var. Bu da bize büyük mutluluk veriyor. Havuzun hizmete açılmasıyla ilimizde farklı bir spor daha konuşulmaya başladı. Hepsine hayatlarında başarı diliyorum.” diye konuştu.

Kursta verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Kobaş Yüzme Kulübü İşletmecisi Meydan Kobaş, şunları kaydetti: "Kursa katılan öğrencilerimizin neredeyse tamamı orta kulvarda yüzebilme aşamasına geldi. Çocukları çalıştıran her takımda 3 antrenör 1 tane de genel koordinatör bulunuyordu. Toplam 16 antrenörümüzün eğitimi ile çocuklar artık kendilerine daha güvenerek yüzebiliyor. Çocukların yüzmesine vesile olan Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye de teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından yüzme eğitimi alan çocukların sertifikaları dağıtıldı.