Hatay’ın Erzin ilçesinde anaokulunun düzenlediği uçurtma şenliğinde, uçurtma uçuran Kaymakam Hasan Yaman çocukluğunu yaşadı. Kızıyla birlikte şenliğine gelen Yaman, uzun süre uçurtma uçurdu.

Erzin’de Ülfet-Hüseyin Göktekin Anaokulu uçurtma şenliği düzenledi. Şehir stadyumunda düzenlenen şenliğe, sıcak havayı fırsat bilen veliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya ve Belediye Başkan vekili Zeynep Yakar katıldı.
Şenlik, öğrencilerin ve ailelerinin kaynaşmasına vesile oldu. Etkinliğe, ilçe genelinde farklı okullarda okuyan öğrenci ve aileleri katıldı. Okul idarecileri tarafından öğrencilere ücretsiz uçurtma dağıtıldı. Farklı renklerdeki uçurtmaları uçuramayan bazı öğrenciler, öğretmenlerinden yardım aldı. Uçurtmaları büyük bir özenle havalandıran veliler, çocukları için düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

Etkinliğe kızıyla birlikte gelen Kaymakam Hasan Yaman, "23 Nisan haftasında bulunuyoruz. Çocuk bayramımız. Bu hafta kapsamında tertip edilen bir etkinlik. Bende kızımla birlikte katıldım. Okulu tebrik ediyorum Ailelerle çocuklar buluştu. Ben kızıma yardımcı olmaya çalışıyorum ama haliyle bizde uçurmuş oluyoruz. Uçurtma yapmak önceden daha zahmetliydi. Bizim çocukluk yıllarında. Onların çıtalarını yapması, naylonlaması, kamışlaması, heyecanlı ve zahmetliydi. Şimdi uçurtma yapmak daha kolay. Hazır satılıyor. Bizde şenlik sayesinde çocukluk yıllarımıza döndük." dedi.

Uçurtma şenliğinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğine değinen Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’da "Buradaki velilerin, çocukların sevincini görünce bu şenliğin ne kadar önemli olduğunu gördük. Birliğin, beraberliğin, çocukların neşe içerisinde koşup eğlenmesi bizleri mutlu etti. Uçurtmaların uçması insana neşe katıyor. Şenlikte 200 kadar uçurtma dağıtıldı." diye konuştu.